Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο -Αφράτη και πεντανόστιμη

Η σπανακόπιτα χωρίς φύλλο είναι η τέλεια συνταγή για το Σαββατοκύριακο, εύκολη και το απόλυτο comfort φαγητό.

Η συνταγή για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο γίνεται αφράτη και τραγανή όσο πρέπει ενώ παράλληλα έχει πλούσια γεύση.

Kάθε νοικοκυριό έχει τα δικά του μυστικά επιτυχίας για την τέλεια σπανακόπιτα, ωστόσο, μια από τις συνταγές που πάντα ενθουσιάζουν και έχουν εγγυημένο αποτέλεσμα είναι εκείνη χωρίς φύλλο.

Σε έναν κάδο θα ρίξετε όλα σας τα υλικά και μόλις τα ανακατέψετε θα έχετε έτοιμη την τέλεια σπανακόπιτα.

Συνταγή για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • Μια συσκευασία αποψυγμένο σπανάκι,
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αλείψτε ελαφρά μια φόρμα με λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.

Έπειτα, ανακατέψτε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη φέτα και κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πριν το αναμείξετε.

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε στη φόρμα σας και ψήστε για μισή περίπου ώρα ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο. Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.