Νηστίσιμο κέικ της Μεγάλης Παρασκευής -Δεν έχει ούτε λάδι
Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, και ιδιαίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή, πολλοί αναζητούν γλυκά που να είναι νηστίσιμα αλλά και νόστιμα.
Τα φαγητά γίνονται πιο απλά, πιο λιτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε τη γεύση και την απόλαυση. Το παρακάτω κέικ, το οποίο ανακαλύψαμε στο asproylas.gr, με ινδοκάρυδο και πορτοκάλι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε: ένα εύκολο, νηστίσιμο γλυκό που φτιάχνεται με υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.
Δεν χρειάζεται μίξερ, δεν έχει λάδι, αυγά ή γαλακτοκομικά, και ετοιμάζεται σε λίγα μόλις λεπτά. Το άρωμα του φρέσκου πορτοκαλιού συνδυάζεται τέλεια με την καρύδα, δημιουργώντας ένα κέικ αφράτο, υγρό και ευωδιαστό. Ιδανικό για να το προσφέρουμε στους αγαπημένους μας μετά το τραπέζι ή να το απολαύσουμε με ένα ζεστό ρόφημα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Είναι μια συνταγή που ταιριάζει απόλυτα με την εποχή, απλή αλλά γεμάτη γεύση, και μπορεί εύκολα να γίνει αγαπημένη, όχι μόνο τις ημέρες της νηστείας, αλλά και κάθε φορά που θέλουμε κάτι γρήγορο και νόστιμο.
Νηστίσιμο κέικ της Μεγάλης Παρασκευής
Συστατικά
- 300 γρ αλεύρι μαλακό
- 250 γρ ζάχαρη
- 325 γρ ινδοκάρυδο
- 250 ml χυμό πορτοκαλιού
- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από τα πορτοκάλια που στύψαμε
- 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού συνεχίζοντας την ανάδευση. Θα προκύψει ένα χυλός.
- Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.