Γρήγορη σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο -Τέλειο αλμυρό σνακ για το σπίτι και τη δουλειά
BOVARY ⸻ 14 FEB 2025
Οι συνταγές που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο είναι πολλές, ιδίως για ευρέως γνωστά φαγητά ή φουρνιστά. Στην περίπτωση της σπανακοτυρόπιτας μπορείτε να βρείτε συνταγές, εύκολες και δύσκολες με λίγα ή με πολλά υλικά, με ή χωρίς φύλλο.
Αν και εσείς λατρεύετε τα αλμυρά σνακ αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο στην διάθεσή σας, βρήκαμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή από το Instagram της Emily Vagia.
Χωρίς φύλλο, η σπανακοτυρόπιτα που ανακαλύψαμε μπορεί να ετοιμαστεί σε 10 λεπτά και τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, γιαούρτι, αυγά, φέτα, σπανάκι, άνηθο και μαϊντανό.
Δείτε τη συνταγή από το Instagram της Emily Vagia:
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 αυγά
- 125 ml νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. τριμμένη φέτα
- 250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. τριμμένη φέτα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε ανακατεύοντας το γιαούρτι με τα αυγά. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τη φέτα. Απλώνουμε το μισό μείγμα στον πάτο ταψιού.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε στο ταψί και απλώνουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω τα 50 γρ. φέτα.
- Στην ζύμη που περίσσεψε ρίχνουμε 3 κ.σ. νερό για να αραιώσει ελαφρώς και την ρίχνουμε στο ταψί. Δεν μας νοιάζει να είναι τέλεια απλωμένη.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μόνο από κάτω για 30 λεπτά.
- Γυρίζουμε τον φούρνο στο πάνω-κάτω και ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά.
- Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε.