Φωτογραφία: shutterstock

Συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο με τη μέθοδο 1-2-3-4

Αν θέλετε μια γρήγορη, αφράτη και πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική λύση για εσάς!

Με τη μέθοδο 1-2-3-4, που βασίζεται σε απλές αναλογίες υλικών, μπορείτε να τη φτιάξετε χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και χωρίς μίξερ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακατέψετε τα βασικά υλικά –λάδι, γάλα, αυγά, αλεύρι και φέτα– και να τα ψήσετε μέχρι να αποκτήσουν μια λαχταριστή χρυσαφένια κρούστα. Ο δυόσμος (αν τον επιλέξετε) προσθέτει ένα μοναδικό άρωμα που απογειώνει τη γεύση.

Ιδανική για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για ελαφρύ γεύμα, αυτή η τυρόπιτα θα σας λύσει τα χέρια κάθε φορά που θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!

Συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο:

Υλικά:

  • 1 ποτήρι λάδι (ηλιέλαιο, ελαιόλαδο ή βούτυρο)
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 3 αυγά
  • 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 500 γραμμάρια φέτα
  • Δυόσμος φρέσκος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιήστε το ίδιο ποτήρι για να μετρήσετε όλα τα υλικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το γάλα και τα αυγά. Προσθέστε το αλεύρι με το baking powder και ανακατέψτε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβολιάκια.
  • Σπάστε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε την στο μείγμα. Αν θέλετε, προσθέστε και ψιλοκομμένο δυόσμο.
  • Βουτυρώστε ένα ταψί και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι
  • να ροδίσει η επιφάνεια.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με άλλα τυριά της αρεσκείας σας, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
  • Για μια πιο πλούσια γεύση, προσθέστε λίγο τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα μαζί με τη φέτα.
  • Για μια πιο τραγανή κρούστα, πασπαλίστε την επιφάνεια της τυρόπιτας με λίγο σουσάμι πριν το ψήσιμο.