Γλυκο με σοκολάτα

Το επιδόρπιο με 3 υλικά που φτιάχνω από παιδί (είναι ακόμα το αγαπημένο μου)

Όλοι αγαπάμε να πειραματιζόμαστε στην κουζίνα με διασκεδαστικούς συνδυασμούς υλικών και συνταγές, ειδικά όταν πρόκειται για γλυκά.

Μία από τις πιο αγαπημένες και εύκολες συνταγές είναι αυτή που συνδυάζει φυστικοβούτυρο και σοκολάτα. Αυτή η συνταγή αποδεικνύεται εξαιρετικά νόστιμη και απαιτεί ελάχιστο χρόνο και κόπο. Απλά παίρνετε μια κουταλιά φυστικοβούτυρο, την καλύπτετε με λιωμένη σοκολάτα και τη βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

Η συνταγή αυτή είναι μια πανεύκολη εκδοχή του κλασικού peanut butter cup, που δεν χρειάζεται ψήσιμο και καταναλώνεται κατευθείαν από το κουτάλι. Είναι η τέλεια επιλογή για ένα γλυκό διάλειμμα ή για επιδόρπιο μετά το δείπνο και σίγουρα θα αρέσει και στα παιδιά.

Τα βασικά υλικά

Για αυτή τη συνταγή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα παχύ φυστικοβούτυρο χωρίς ανακάτεμα, καθώς το φυστικοβούτυρο με μόνο αλάτι και φυσικά συστατικά δεν θα έχει την κατάλληλη υφή για να στέκεται στο κουτάλι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρεμώδες ή τραγανό φυστικοβούτυρο, ή βούτυρο από αμύγδαλο ή σπόρους, αν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς.

Για την επικάλυψη σοκολάτας, οι ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε σοκολάτα προτιμάτε, όπως πικρή, μαύρη ή λευκή σοκολάτα. Αν χρησιμοποιείτε σταγόνες σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι καρύδας για να διευκολύνετε το λιώσιμο της σοκολάτας και να επιτύχετε την κατάλληλη ρευστότητα για να την απλώσετε πάνω από το φυστικοβούτυρο.

Για το τέλος, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι για να ενισχύσετε τη γεύση, ή άλλες διακοσμητικές επιλογές όπως ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή θρυμματισμένα αποξηραμένα φρούτα.

Shutterstock

Πώς να φτιάξετε το πανεύκολο γλυκό με 3 υλικά

Για να φτιάξετε τέσσερα κουτάλια, θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
  • 4 κουταλιές της σούπας κρεμώδες ή τραγανό φυστικοβούτυρο
  • Φλοιομένο αλάτι, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Στρώστε ένα μικρό πιάτο με χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο και ετοιμάστε 4 μικρά μεταλλικά κουτάλια.
  2. Τοποθετήστε τις σταγόνες σοκολάτας και το λάδι καρύδας σε ένα μικρό μπολ και λιώστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε και επαναλάβετε για άλλα 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα από τα κουτάλια για να πάρετε περίπου μια κουταλιά φυστικοβούτυρο και τοποθετήστε το στο πιάτο. Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα κουτάλια.
  4. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το φυστικοβούτυρο για να το καλύψετε πλήρως. Αν θέλετε, προσθέστε φλοιομένο αλάτι.
  5. Βάλετε τα κουτάλια στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

Απολαύστε αμέσως ή διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 4 μέρες.