Φωτογραφία: Pexels

Συνταγή για μανιταρόσουπα -Έτοιμη σε 20 λεπτά, θρεπτική και πεντανόστιμη

Αν αγαπάτε τις γευστικές σούπες, η μανιταρόσουπα είναι η ιδανική επιλογή για εσάς!

Εύκολη στην προετοιμασία και γεμάτη γεύση, αυτή η σούπα συνδυάζει την πλούσια γεύση των μανιταριών με βελούδινη υφή, δημιουργώντας ένα απολαυστικό πιάτο που μπορεί να αποτελέσει είτε ένα ελαφρύ γεύμα είτε μια υπέροχη αρχή για ένα δείπνο.

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια συνταγή που θα ζεστάνει και θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας! Μάλιστα, όπως σημειώνει η Emily Vagia, είναι έτοιμη σε 20 λεπτά. Επίσης είναι light με μόνο 192 θερμίδες και φυσικά, λόγω της πρώτης ύλης, τα μανιτάρια, είναι ιδιαίτερα θρεπτική.

Τέλος, αν είστε vegan μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι σόγιας αντί για κανονικό γιαούρτι και φυτικό ρόφημα αμυγδάλου αντί για κατσικίσιο γάλα.

Δείτε τη συνταγή για τη μανιταρόσουπα

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 650 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 250 ml κατσικίσιο γάλα light
  • 1 κ.σ. σόγια σως
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1,5% λιπαρά
  • 1/2 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τη σόγια σως. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το γιαούρτι με 2-3 κουταλιές από τη σούπα, προσθέστε το στη σούπα, ανακατέψτε καλά και η σούπα είναι έτοιμη.