Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με 3 υλικά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς λάδι
Ο χαλβάς με ταχίνι και χουρμάδες είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τη φυσική γλύκα με τη θρεπτική αξία.
Είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα ελαφρύ, υγιεινό επιδόρπιο, γεμάτο ενέργεια και βιταμίνες, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Ο χαλβάς αυτός είναι εξαιρετικά εύκολος στην παρασκευή του, ενώ το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό και υγιεινό γλυκό, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ ή επιδόρπιο μετά το φαγητό.
Η συνταγή απαιτεί μόνο μερικά βασικά υλικά που πιθανόν να έχεις ήδη στην κουζίνα σου, όπως ταχίνι, χουρμάδες, και φιστίκια Αιγίνης. Το μείγμα χτυπιέται στο μπλέντερ και, μετά από μια ώρα ψύξης, ο χαλβάς είναι έτοιμος να σερβιριστεί σε μικρές μπουκίτσες. Αξιοποιώντας τη φυσική γλυκύτητα των χουρμάδων, ο χαλβάς αυτός είναι ιδανικός για όσους επιθυμούν να αποφύγουν τα επεξεργασμένα γλυκά και να απολαύσουν κάτι φρέσκο και θρεπτικό. Προσφέρουμε λοιπόν μια συνταγή που συνδυάζει γεύση και υγιεινές επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας!
Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με 3 υλικά
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ταχίνι
- 1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- ¾ του φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
Ετοιμασία:
Ετοιμάστε ένα ταψί, καλύπτοντας το με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
Αν οι χουρμάδες είναι στεγνοί, μουλιάστε τους σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά και στραγγίξτε τους καλά.
Προσθέστε το ταχίνι και τους χουρμάδες στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ψιλοκόψτε τα φιστίκια Αιγίνης.
Αν θέλετε τα φιστίκια στο εσωτερικό του χαλβά, προσθέστε τα στο μείγμα και ανακατέψτε. Αν προτιμάτε να τα βάλετε από πάνω, απλώστε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίστε τα φιστίκια από πάνω.
Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος, κόψτε τον σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε. Αν περισσέψει, αποθηκεύστε τον στο ψυγείο ή την κατάψυξη για μελλοντική απόλαυση.