Ο αδελφός του Σάκη Ρουβά άνοιξε πιτσαρία στην Ηλιούπολη

Ο αδελφός του Σάκη Ρουβά άνοιξε πιτσαρία στην Ηλιούπολη -Το μενού περιλαμβάνει 14 πίτσες με μια γλυκιά έκπληξη

Η πίτσα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα και πιο διαδεδομένα street food του πλανήτη.

Μπορεί η παρασκευή της να φαίνεται απλή αλλά δεν είναι. Η προετοιμασία είναι περίπλοκη καθώς η διαδικασία παρασκευής του ζυμαριού θέλει αφράτεμα, φούσκωμα και πολύωρη ωρίµανση ώστε να γίνει πιο ελαστικό. Στη συνέχεια το ζυμάρι και «ξεκουράζεται» προκειμένου η «καρδιά» του να γεμίσει με υλικά.

Οπότε, η εύρεση μιας καλής ποιοτικά πίτσας με προσεγμένα υλικά είναι περίπλοκη. Βέβαια, όσοι λατρεύουν την πίτσα ξέρουν και πού θα φάνε τις καλύτερες της Αθήνας, άλλωστε η ιταλική κουζίνα τιμάται δεόντως. Στον «χάρτη της πίτσας» της πόλης έρχεται να προστεθεί μία νέα άφιξη, που ελπίζει να γίνει το στέκι των καλοφαγάδων.

Πριν από λίγες ήμερες, viral έγινε στα social media ανάρτηση του Σάκη Ρουβά, ο οποίος απολάμβανε την πίτσα που έφτιαξε ο αδελφός του, Απόστολος, στο νέο του μαγαζί.

«Σαν κάπως να μου άνοιξε η όρεξη», έγραψε ο ποπ σταρ, ο οποίος έδειξε να ευχαριστιέται την πίτσα με τα λαχανικά.

Το νέο επαγγελματικό εγχείρημα του Απόστολου Ρουβά ονομάζεται Pizzarte και συστήνεται ως «street food με ένα ιταλικό twist». Η πιτσαρία άνοιξε πριν από λίγες ημέρες στην στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης -Εθνικής Αντιστάσεως 3, και ήδη κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο έχουν περάσει από τα τραπέζια της.

Το μενού συμπεριλαμβάνει 14 πίτσες, εκ των οποίων η μία είναι γλυκιά. Οι συνταγές αντλούν έμπνευση από την ιταλική παράδοση και τα υλικά έχουν επιλεχθεί με προσοχή και γνώμονα την ποιότητα.

Οι επιλογές ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο, αλλά η καλή πιτσαρία φαίνεται από τα απλά και από τη μαργαρίτα της. Εδώ η μαργαρίτα έχει δύο παραλλαγές μία με mozzarella fior di latte και μία με mozzarella di bufala.

Το μενού διαθέτει και τρεις επιλογές panuozzo. Πρόκειται για τη ζύμη πίτσας που γίνεται σάντουιτς. Σύμφωνα με την αρχική συνταγή, η ζύμη του panuozzo ψήνεται και αφού γεμίζει υλικά, ξαναψήνεται για λίγα λεπτά προκειμένου να λιώσει το τυρί. Σερβίρεται σε δύο ή τέσσερα κομμάτια, τυλιγμένο ως street food to go. Το «αυθεντικό» panuozzo γεμίζεται με πανσέτα και μοτσαρέλα ή με προσούτο και μοτσαρέλα ή με salsiccia και friarielli (λαχανικά από μπρόκολο και γογγύλια από την Καμπανία).

Στο Pizzarte εμπνεύστηκαν panuozzo με porchetta, mozzarella fior di latte και μανιτάρια σωτέ, μία γεύση με προσούτο κρούντο, baby ρόκα, parmigiano reggiano, mozzarella di bufala ντοματίνι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο αλλά και μία επιλογή με μορταδέλα, parmigiano reggiano, μπουράτα, φυστίκι, πέστο φυστικιού και ελαιόλαδο.

Πού: Pizzarte, κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, Εθνικής Αντιστάσεως 3