Πώς ένα εργοστάσιο σταφίδας μεταμορφώθηκε σε βραβευμένο εστιατόριο -Πέτρινο οίκημα που διατηρεί τον χαρακτήρα του

Πώς ένα εργοστάσιο σταφίδας μεταμορφώθηκε σε βραβευμένο εστιατόριο -Πέτρινο οίκημα που διατηρεί τον χαρακτήρα του

Η δυτική Μεσσηνία αποτελεί ένας από τους τόπους που ενσαρκώνουν το ελληνικό καλοκαίρι. Απέραντοι ελαιώνες, καταπράσινοι λόφοι, γραφικά χωριά και χρυσές ακτές.

Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, η Γιάλοβα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς, όπου ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της γης σπεύδουν να απολαύσουν.

Εκεί, στην περαντζάδα το γραφικού πεζόδρομου στέκει εδώ και τρία χρόνια το Anama, ένα εστιατόριο που από τις πρώτες του ημέρες ξεχώρισε.

Anama: Πιάτα δια χειρός Χρύσανθου Καραμολέγκου -Ένας από τους πιο επιδραστικούς μάγειρες των τελευταίων 30 ετών

Το παλιό εργοστάσιο σταφίδας Κορινθιακού Συνεταιρισμού ζωντάνεψε, προσφέροντας μια γαστρονομική εμπειρία. Τα τραπέζια απλώνονται στον πεζόδρομο και τα σερβίτσια στρώνονται καθημερινά. Μπροστά απλώνεται ο όρμος του Ναυαρίνου και μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας ακούγοντας τους ήχους της θάλασσας, ενώ τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος ολοκληρώνουν το σκηνικό.

Ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος, που θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς μάγειρες των τελευταίων 30 ετών, δημιουργεί πιάτα που βασίζονται στην ελληνική πρώτη ύλη, πάντα με μία έκπληξη. Οι συνδυασμοί του έχουν χαρακτηριστεί «φευγάτοι» με βαθιά νοστιμιά από τους Χρυσούς Σκούφους, από τους οποίους έχει βραβευτεί.

Το μενού είναι τόσο όσο χρειάζεται με πιάτα που αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία συνδυάζονται με υλικά από όλο τον κόσμο. Οι τοπικές πρώτες ύλες άλλωστε αποτελούν τον πυρήνα της έμπνευσης του κ. Καραμολέγκου, ο οποίος μέσα από τις δημιουργίες του θέλει να διεγείρει το συναίσθημα. Αυτό που κάθε μπουκιά σε κάνει να χαμογελάς από ευχαρίστηση.

«Κάθε φορά που μαγειρεύω, προσπαθώ να συνδυάζω παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με γεύσεις και υλικά από όλο τον κόσμο», λέει ο ίδιος ο κ. Καραμολέγκος, στο σημείωμά του που υπάρχει στη σελίδα του εστιατορίου.

«Δυστυχώς, στον κόσμο μας, η μαγειρική έχει γίνει
μόδα - μια μόδα που είναι περίπλοκη, μια μόδα που προσπαθεί να εντυπωσιάσει, μια μόδα που ξεχνάει τα ελληνικά προϊόντα, μια μόδα από την οποία λείπουν τα συναισθήματα και τα συναισθήματα για το φαγητό. Και έτσι ένα από τα όνειρά μου ήταν να δημιουργήσω έναν νέο, εντελώς διαφορετικό χώρο όπου ο κόσμος θα έρχεται επειδή "του αρέσει απλά το φαγητό"», προσθέτει.

Και σίγουρα όσοι έχουν καθίσει στα τραπέζια του Anama και έχουν γευτεί τα πιάτα του, επιστρέφουν καθώς τους αρέσει το φαγητό!