3 εύκολα, νόστιμα και υγιεινά γεύματα για εκείνα τα βράδια που δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις
Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια γεύματα, που συνήθως αποτελούνται από παρόμοιες τροφές, υπάρχουν τρεις συνταγές που μπορείς να βάλεις άμεσα στο πρόγραμμά σου για εκείνες τις μέρες που δεν έχεις χρόνο και δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις.
Υγιεινά, νόστιμα και πάνω από όλα light, μιας και κανένα από αυτά τα πιάτα δεν έχει πολλές θερμίδες, θα σε κάνουν αναμφίβολα, να χάσεις το περιττό βάρος με τον πιο εύκολο και νόστιμο τρόπο. Ολοκληρωμένα βραδινά γεύματα που είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες για να σε αποτρέψουν από το τσιμπολόγημα.
3 χορταστικά και υγιεινά γεύματα για το βράδυ
Σολομός σε λαδόκολλα
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ φιλέτο σολομού
- 300 γρ μπρόκολο
- 1 πράσο
- 2 λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό από 1 λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη ρίγανη.
Κόβουμε τον σολομό σε 4 μερίδες. Πλένουμε και κόβουμε το πράσο σε λωρίδες. Ξεχωρίζουμε τα «δέντρα» από το μπρόκολο. Κόβουμε το άλλο λεμόνι σε φέτες.
Για να φτιάξουμε τις μερίδες κόβουμε 4 φύλλα λαδόκολλας σε σχήμα οβάλ, βάζουμε στο κέντρο το πράσο, από πάνω τον σολομό και δίπλα το μπρόκολο. Προσθέτουμε το μείγμα, σκεπάζουμε με μερικές φέτες λεμονιού και τα κλείνουμε καλά.
Πρόκειται για την μέθοδο μαγειρέματος papillote κατά την οποία το φαγητό τοποθετείται σε διπλωμένο πουγκί και στη συνέχεια ψήνεται.
Αφού είναι έτοιμα ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180° και σερβίρουμε όπως είναι.
Σουβλάκια κοτόπουλου
Υλικά για 3-4 άτομα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- τη φλούδα από 1 λεμόνι και τον χυμό του
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- 900 γρ μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
- 400 γρ ντοματίνια
- Σάλτσα: φρέσκος βασιλικός και μαϊντανός, 80 ml ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα με σκόρδο, λάδι, χυμό και φλούδα λεμονιού, αλάτι και μέλι. Τοποθετούμε τους κύβους του κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν τα κομμάτια και αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Ξεχωριστά ανακατεύουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το σκόρδο. Περνάμε το κρέας και τις ντομάτες σε διάφορα σουβλάκια, τα αλείφουμε με λάδι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και το λαδώνουμε ελαφρά. Μαγειρεύουμε τα σουβλάκια όπου τα γυρίζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Αποσύρουμε και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα. Σερβίρουμε την υπόλοιπη σάλτσα χωριστά καθώς συνοδεύουμε το πιάτο με πατάτες (τηγανητές ή βραστές)
Tορτίγια με σπανάκι
Υλικά για 6 άτομα
- 6 φέτες ψωμί, τορτίγιες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 αυγά
- 200 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 2 σχοινόπρασα
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
- φύτρα κρεμμυδιού
- πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι σε μια κουταλιά της σούπας λάδι. Τα κρατάμε σε σουρωτήρι για να φύγει το περιττό λάδι. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σπανάκι.
Στο ίδιο τηγάνι με το σπανάκι ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα αυγών και σπανακιού, και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.
Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού. Κόβουμε τη σκελίδα σκόρδου στη μέση και τρίβουμε την επιφάνεια. Αραδιάζουμε την τορτίγια πάνω από το ψωμί βάζουμε το μείγμα μέσα και κλείνουμε. Τη διακοσμούμε με το ψιλοκομμένο τσίλι.