Οι γυναίκες μετά τα 50 πρέπει να τρώνε αυτά τα 2 φρούτα κάθε μέρα για να χάσουν βάρος, σύμφωνα με διατροφολόγο
Οι γυναίκες μετά τα 50 πρέπει να τρώνε δύο συγκεκριμένα είδη φρούτων περισσότερο από όλα τα άλλα, σύμφωνα με διατροφολόγο.
Ο διατροφολόγος Carlos Andrés Zapata, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram ότι οι έρευνες έχουν δείξει ότι έχουν πολλές ευεργετικές επιδράσεις -συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης ορισμένων ασθενειών.
Αυτά τα δύο φρούτα αποδείκνευται πως έχουν μεγάλο αντίκτυπο και στην αρτηριακή πίεση και τις φλεγμονές.
Ο κ. Zapata δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν- και πρέπει να εστιάζουν τη διατροφή τους σε τροφές που τις ωφελούν- καθώς και τα δύο δρουν για να βοηθήσουν να σταματήσει η αύξηση του βάρους κατά την εμμηνόπαυση και επίσης να μειώσουν τα δυνητικά επιβλαβή επίπεδα χοληστερόλης.
Τα δύο φρούτα που πρέπει να τρώνε οι γυναίκες μετά τα 50
Τα δύο φρούτα που πρέπει να τρώνε οι γυναίκες μετά τα 50 είναι το μήλο και το αχλάδι.

«Υπάρχουν δύο φρούτα που οι γυναίκες πρέπει να τρώνε καθημερινά επειδή βοηθούν στον έλεγχο των παραγόντων που προκαλούν τις περισσότερες ασθένειες», είπε ο Zapata.
Συνιστά μάλιστα οι γυναίκες, ειδικά μετά τα 50, να τα εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτό θα ήταν καλό για δύο βασικούς λόγους, σύμφωνα με τον ειδικό.
«Ο πρώτος λόγος αφορά τον έλεγχο του βάρους, καθώς τόσο τα αχλάδια όσο και τα μήλα βοηθούν στη ρύθμιση της φυσικής αύξησης του βάρους που προωθείται από την εμμηνόπαυση».
Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τη μείωση της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (LDL). «Τα δύο αυτά φρούτα μπορούν να τη μειώσουν έως και 15-20%, γεγονός που είναι απαραίτητο για την προστασία από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Αυτοί αποτελούν δύο από τους παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο την εμφάνιση ασθενειών στις γυναίκες», πρόσθεσε.
Ως εκ τούτου, ο Carlos Andrés Zapata συμβουλεύει να τα συμπεριλάβετε στην τακτική διατροφή για να διατηρήσετε υπό έλεγχο αυτούς τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία.
Επιπλεόν, τόνισε: «Οι γυναίκες έχουν μια φυσική αύξηση του βάρους με την ηλικία και άλλα συναφή προβλήματα που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα δύο φρούτα είναι απαραίτητα σε όλες τις διατροφικές μου συστάσεις για τις γυναίκες ασθενείς μου».
Μια μελέτη 8.000 ενηλίκων που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine και η οποία εξέτασε τα ραντεβού σε νοσοκομεία και γιατρούς από άτομα που έτρωγαν μήλα και άτομα που δεν έτρωγαν, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν τουλάχιστον ένα φρούτο την ημέρα είχαν ελαφρώς λιγότερες πιθανότητες να επισκεφθούν έναν γενικό ιατρό.

Τα μήλα περιέχουν λιγότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, αλλά περισσότερες φυτικές ίνες από τα πεπόνια και διπλάσιες από τα αχλάδια. Πολλά από τα οφέλη συνδέονται με την πηκτίνη, τη διαλυτή διαιτητική ίνα που βρίσκεται κυρίως στη φλούδα και τον πυρήνα των μήλων.
Τα αχλάδια είναι φρούτα πουμ συγκεντρώνουν πλήθος θετικών, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και ευεργετικές φυτικές ενώσεις. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά πιστεύεται ότι καταπολεμούν τις φλεγμονές, προάγουν την υγεία του εντέρου και της καρδιάς και προστατεύουν από ορισμένες ασθένειες.