Κόκκινα φρούτα

Το πρωινό με φρούτα που εξαφανίζει το φούσκωμα και κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, σύμφωνα με ειδικούς

Η κρέμα με σπόρους τσία και κόκκινα μούρα είναι ένα από τα υγιεινά πρωινά που δεν πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού σας: Εκτός του ότι σας βοηθά να μειώσετε τις φλεγμονές και το φούσκωμα, αλλά και να λάβετε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως τα ωμέγα-3, είναι πολύ χορταστικό και κάνει το δέρμα σας όμορφο και λαμπερό.

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμη δοκιμάσει την κρέμα τσία με φρούτα για πρωινό, σίγουρα θα θελήσετε αφού μάθετε όλα τα οφέλη των σπόρων αυτών για την υγεία, σημειώνει το ισπανικό Telva.

Φωτογραφία: Unsplash

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε τα σμέουρα ως επικάλυψη, επειδή αυτά τα κόκκινα φρούτα θα βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματός σας, κάνοντάς το πιο φωτεινό, μειώνοντας τη φλεγμονή και μειώνοντας τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Το πρωινό με φρούτα που μειώνει το φούσκωμα

Η κρέμα με σπόρους τσία είναι ένα από τα αγαπημένα πρωινά των διατροφολόγων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, ένα «κοκτέιλ» πλεονεκτημάτων που περιλαμβάνει τη μείωση του φουσκώματος της κοιλιάς, ενώ σας χορταίνει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα τσιμπολογάτε μεταξύ των γευμάτων.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι σπόροι τσία είναι επίσης μια πηγή ασβεστίου, ένα βασικό μέταλλο για τα οστά, και είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φώσφορο.

 Φωτογραφία: Unsplash

«Οι σπόροι τσία μας παρέχουν την ποσότητα ωμέγα 3 που δεν μπορούμε να πάρουμε με άλλες τροφές και, επιπλέον, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τους έχουν αντιφλεγμονώδη δράση σε εντερικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι όλα θα λειτουργούν καλύτερα, όχι μόνο σε επίπεδο επίπεδου στομάχου αλλά και σε ό,τι αφορά στον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και την καρδιά», εξηγεί η Itziar Digón, ειδικός στην ψυχοδιατροφή.

Προσθέστε σμέουρα (ή άλλα κόκκινα φρούτα): Τα οφέλη τους για το δέρμα σας

Εκτός του ότι είναι αντιφλεγμονώδη, τα κόκκινα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, ένα από τα 6.000 είδη φλαβονοειδών που υπάρχουν στη φύση, τα οποία τους δίνουν το κόκκινο-μπλε χρώμα που είναι χαρακτηριστικό των φρούτων του δάσους (κόκκινα ή μπλε μούρα, βατόμουρα, κ.λπ.). Παίζουν σημαντικό ρόλο λόγω της αντιοξειδωτικής τους λειτουργίας, και η κατανάλωσή τους συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον, τα κόκκινα φρούτα βοηθούν επίσης στην αποκατάσταση των επιπέδων κολλαγόνου και «κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό και νεανικό: καθαρίζουν το δέρμα και μειώνουν την παρουσία μαύρων στιγμάτων και ακμής. Μειώνουν επίσης τη φλεγμονή του προσώπου, ένα πρόσθετο πλεονέκτημα που μπορούμε να λάβουμε υπόψη αν έχουμε μαύρους κύκλους και κάποιο πρήξιμο», λέει η Elena Moreno, αισθητικός γιατρός.

Πώς να φτιάξετε κρέμα με γιαούρτι, τσία και σμέουρα

Συστατικά: 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia, 1 γιαούρτι, σμέουρα.

Βάλτε τους σπόρους τσία σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα (ή ετοιμάστε το από το προηγούμενο βράδυ). Να θυμάστε ότι όταν το τσία αναμιγνύεται με υγρό (για παράδειγμα, φυτικά ροφήματα ή γάλα) ή με γιαούρτι ή κεφίρ, οι σπόροι chia αναπτύσσουν ένα ζελατινώδες στρώμα, αυξάνοντας το μέγεθός τους. Τέλος προσθέστε σμέουρα και άλλα κόκκινα φρούτα ανάλογα με τη γεύση.