Upon: Τέσσερις φίλοι από το σχολείο έχουν ανοίξει το πιο πολυσυζητημένο all day του Παλαιού Φαλήρου

Upon: Τέσσερις φίλοι από το σχολείο έχουν ανοίξει το πιο πολυσυζητημένο all day του Παλαιού Φαλήρου

Ήταν πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν στην πλατεία Ντάβαρη του Παλαιού Φαλήρου άνοιξε το Upon, ένα all day που έμελε να γίνει στέκι των κατοίκων της περιοχής.

Η αλήθεια είναι ότι οι Παλαιοφαληριώτες ανέκαθεν στήριζαν τις προσπάθειες των παιδιών της γειτονιάς τους και αυτό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Τέσσερις φίλοι από το σχολείο, ο σεφ Γρηγόρης Κίκης (του μισελενάτου Herve), ο Δημήτρης Δημήτσας και οι Νίκος και Ηλίας Μαυρέλης, αφουγκαζόμενοι από τη μία τα θέλω τους και από την άλλη τον πάλμo της περιοχής αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον δικό τους all day χώρο. Έναν χώρο για όλες τις ώρες, για πρώτα ραντεβού, για επαγγελματικές συζητήσεις και για «σου σου» με φίλους.

Τραπέζια απλώνονται στο χώρο που μοιάζει σαν μπαλκόνι, ενώ μια μεγάλη τζαμαρία κλείνει τον εσωτερικό χώρο. Μπαίνοντας στα δεξιά, μια γυάλινη κάβα φιλοξενεί κρασιά και αποστάγματα. Η κάβα, που επιμελήθηκε ο έμπειρος Sommelier Τάκης Βασιλάκης, φιλοξενεί περίπου 300 ετικέτες κρασιών, ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Αρκετά εξ αυτών σερβίρονται σε ποτήρι.

Προχωρώντας, στην ανοικτή κουζίνα μάγειρες ανάβουν φωτιές, κόβουν και δημιουργούν πιάτα από ένα μαζεμένο μενού που διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα. Άλλωστε, το φαγητό αποτελεί ένας από τους λόγους να επισκεφθεί κανείς το Upon. Το όνομα του σεφ Γρηγόρη Κίκη δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ο κ. Κίκης βρίσκεται ανάμεσα στους 30 πιο επιδραστικούς νέους κάτω των 30 ετών για το 2025, σύμφωνα με την ελληνική λίστα του Forbes.

Το μενού που σερβίρεται μεσημέρι και βράδυ έχει διεθνείς επιρροές, διαμορφώνοντας πιάτα σύγχρονα και συνάμα οικεία, high end comfort fusion κουζίνα με less waste φιλοσοφία. Στο Upon θα δοκιμάσετε απολαυστική πατατοσαλάτα με χέλι, τσορίθο και hollandaise, μοσχοβολιστό σεβίτσε με λαβράκι, αγγούρι, λάιμ και κόλιανδρο, καρμπονάρα κριθαράκι και κλασσικό μπέργκερ με τραγανές πατάτες. Οι άνθρωποι του Upon λατρεύουν τα μπέργκερ, γι΄αυτό και λίγο μετά εμπνεύστηκαν το Hanky Panky στα Πετράλωνα.

Το πιάτο, βέβαια, που δεν έχει αντίπαλο είναι το αρνί. Μια έκπληξη νοστιμάδας, όπου το κρέας έλιωνε και συνοδευόταν με μία «κρέμα» σπανάκι και μία από παστινάκι, κάσιους που χάριζαν αυτό το κρατσανιστό και dots από περγαμόντο. Ακόμα το σκέφτομαι...

Το γεύμα ολοκληρώνεται με θεϊκό γλυκό κρέμα λεμονιού με παγωτό βανίλια, λάδι βασιλικού και παστέλι φυστικιού, το οποίο θα χαραχθεί στις αναμνήσεις σας.

Από την άλλη το brunch διαθέτει κλασσικές επιλογές με αυγά σε διάφορες μορφές, από στραπατσάδα μέχρι ποσέ, sando, μπριός με σολομό, healthy bowl αλλά και γλυκές επιλογές όπως banana bread και pain perdu.

Το Upon έχει κερδίσει τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, καθώς επενδύει στην ποιότητα, αναβαθμίζοντας αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως στέκι, δίχως να χάνει, όμως, την αίσθηση της οικειότητας.

Πού: Δημοκρατίας 33, Παλαιό Φάληρο