Θανάσης 1948: Για premium κοπές και κρέας λουκούμι σε ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια της Αθήνας
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ταβέρνες και εστιατόρια προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα την κρεατοφαγία επιλέγοντας να συστήσουν στους θαμώνες τους ξεχωριστές ράτσες, ντόπιες και μη.
Πλέον, στους καταλόγους αντικρίζετε κρέατα από μικρές ελληνικές φάρμες, ποιοτικές πρώτες ύλες από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Αυτή η εξέλιξη έχει συμπαρασύρει και τους πιστούς κρεατοφάγους, οι οποίοι αναζητούν συνεχώς το καλύτερο.
Κάπως έτσι, αρκετοί επιλέγουν για την έξοδό τους στέκια κλασσικά που εδώ και πολλά χρόνια σερβίρουν εξαιρετικό φαγητό.
Ένα από αυτά είναι ο Θανάσης 1948. Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της πόλης που εδώ και 76 χρόνια στέκει στα Πατήσια. Το πιο παλιό εστιατόριο της Αθήνας έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς που συνεχίζει την παράδοση και κοιτά το μέλλον.
Όλα περιστρέφόνται γύρω από το κρέας και η έμφαση δίνεται στην άναδειξη των κοπών που πραγματικά ενθουσιάζουν. Επιλέξτε μετρημένα στα «γύρω γύρω» μια πολύ ελαφριά σαλάτα με μαρούλι και την τραγανή φωλιά από λεπτοκομμένες πατάτες με αυγά. Ίσα-ίσα για να σας ανοίξουν την όρεξη.
Ξεκινήστε με ένα καρπάτσιο από Wagyu Αυστραλίας με χαβιάρι τρούφας, μαύρη τρούφα και παρμεζάνα και περάστε στις κοπές.
Επιλέξτε ταλιάτα flap steak -Black Angus, Japanese Yakiniku Wagyu A5 και πεντανόστιμο διάφραγμα που θα ψηθούν στον τραπέζι σας. Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη γεύση και το κρέας λιώνει στο στόμα.
Οι άνθρωποι του «Θανάσης 1948» είναι άριστοι γνώστες του ψησίματος και αναδεικνύουν κάθε premium κρέας, ώστε να μην χάνει την ουσία και τη γεύση του.
Ολοκληρώστε το γεύμα σας με ένα «βουνό» από σου όπου η σοκολάτα ρέει πάνω τους, κολασμένα.
Πού: Θανάσης 1948, Καβάφη 48, Πατήσια