Τα πιο λαχταριστά street food στην Αθήνα που θέλουμε να τρώμε κάθε μέρα

Τα πιο λαχταριστά street food στην Αθήνα που θέλουμε να τρώμε κάθε μέρα

Ως street food θεωρείται το φαγητό που πωλείται σε υπαίθριες αγορές, συνήθως σε πάγκους ή μικρά καταστήματα. Πρόκειται για ένα γρήγορο φαγητό γεμάτο γεύση, ιδανικό για όσους θέλουν κάτι χορταστικό και νόστιμο, δίχως να περάσουν ώρες σε ένα εστιατόριο.

Οι γειτονιές της Αθήνας, είτε βρίσκεστε στο κέντρο, είτε στα προάστια, προσφέρουν ποικιλία γεύσεων. Ο κόσμος των street food περιλαμβάνει από το δικό μας σουβλάκι, πίτσα και μπέργκερ, μέχρι bao buns, πιροσκί αλλά και σάντουιτς με μια δόση πολυτέλειας. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα χειροποίητο γύρο ή σε μια αχνιστή μερίδα νουντλς με όλες τις συνοδευτικές λιχουδιές;

Πέρα, όμως, από το φαγητό, ίσως αυτό που μετατρέπει το street food σε εμπειρία είναι ότι μπορείτε να το απολαύσετε εξερευνώντας τους δρόμους της πόλης, είτε ατενίζοντάς την σε έναν από τους λόφους της.

Σας προτείνουμε, λοιπόν, street food για να απολαύσετε

Το πιροσκί του Εύξεινον

Η ιστορία των πιροσκί ξεκινά από τον 18ο αιώνα στη Ρωσία, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να τα ετοιμάζουν ως εύκολα και χορταστικά φαγητά για καθημερινή κατανάλωση. Το ζυμάρι, λοιπόν, άρχισε να γεμίζει με διάφορα υλικά, όπως λαχανικά και τυρί.

Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να τρώμε πιροσκί κάθε λογής, ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τέχνη του αυθεντικού εδέσματος. Ένα από τα μαγαζιά με τη δική του ιστορία είναι το Εύξεινον στον Πειραιά. Τραγανό ζυμάρι με αφράτη ψίχα και κολασμένη γέμιση από άριστες πρώτες ύλες. Πιροσκί με κιμά, πατάτα και φέτα.

Πού: Ναυάρχου Νοταρά 50, Πειραιάς

Φωτογραφία: Facebook @Πιροσκί "το εύξεινον" ,Παρασκευαστήριο Παραδοσιακού Ποντιακού Πιροσκί

Το μπέργκερ στα 4 στοιχεία

Εάν η Αθήνα έχει «x» τοπ μπεργκεράδικα, τότε τα 4 στοιχεία ήρθαν να προστεθούν σε αυτό τον αριθμό. Αν και είναι υποκειμενικό, άνετα, θα μπορούσαν να βρίσκονται στο τοπ 3 της πόλης, χωρίς υπερβολή.

Όλα φτιάχνονται πίσω από μια μπάρα υπό τον ήχο ραπ μουσικής. Το μενού διαθέτει μπέργκερ και σάντουιτς με τα συνήθη συνοδευτικά τους. Το ACAB μπέργκερ, δεν σημαίνει αυτό που νομίζετε αλλά (All cows are burger) είναι άχαστο, με το διπλό μπιφτέκι, το διπλό τσένταρ και την χειροποίητη creole σως μεταξύ άλλων.

Πού: Μεσολογγίου 1, Εξάρχεια

Το dry ράμεν του Pink Flamingo

Όταν είχε πρωτοανοίξει το Pink Flamingo είχε κάνει αμέσως «μπαμ» καθώς επρόκειτο για την έμπνευση του Βασίλη Καλλίδη. Ο μάγειρας έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα καθώς οι συνταγές του είναι λαχταριστές και πάντα «βγαίνουν».

Στο μικροσκοπικό μαγαζί, μόλις 14 τ.μ., σερβίρουν αχνιστό ράμεν και bao buns, αφράτα με αέρινη μορφή. Δοκιμάστε το dry ράμεν με udon νουντλς και σάλτσα κιμά, που είναι όσο καυτερό χρειάζεται.

Πού: Σκούφου 2-4, Αθήνα

Το roll αστακού στο Nosh

Στο Κολωνάκι, εδώ και μερικούς μήνες έχει ανοίξει ένα μαγαζί τόσο ταιριαστό στην περιοχή. Πρόκειται για το Nosh, το οποίο έφερε στην πιο χαλαρή εκδοχή του τα lobster rolls. Όταν λέμε χαλαρή εννοούμε ότι τα rolls δεν αποτελούν πιάτο ενός εστιατορικού μενού, αλλά πρωταγωνιστούν σε ένα πιο προσιτό στέκι της πόλης.

Τα lobster rolls του Nosh είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Υπάρχουν σε δύο εκδοχές: το Maine έχει αστακό, μαγιονέζα και λάιμ και το Nosh αστακό, σος hollandaise και σχοινόπρασο. Στην τελευταία υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε χαβιάρι, αναβαθμίζοντας όλη την εμπειρία.

Πού: Καψάλη 5, Κολωνάκι

Το σουβλάκι του Λευτέρη του Πολίτη

Από την λίστα των απολαυστικών street food δεν θα μπορούσε να λείπει ο Λευτέρης ο Πολίτης. Κοιτώντας το, κάθε φορά, μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς γίνεται ένα τόσο μικρό σουβλάκι να είναι τόσο μα τόσο νόστιμο. Όταν το αντικρίσετε για πρώτη φορά μπορεί να εκνευριστείτε από το μέγεθος, ωστόσο, στην πρώτη μπουκιά θα καταλάβετε γιατί το θεωρούν το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας. Μπιφτέκι ή σουτζούκι, ντομάτα, κρεμμύδια λεπτοκομμένα, μπόλικός μαϊντανό και μια δόση κόκκινο πιπέρι. Η απόλυτη νοστιμιά!

Πού: Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια και Ρόμβης 18, Σύνταγμα