Τα premium εστιατόρια της Αθήνας για αυτές τις ημέρες -Δύο για γεύμα-εμπειρία και ένα κοσμοπολίτικο steakhouse

Τα premium εστιατόρια της Αθήνας για αυτές τις ημέρες -Δύο για γεύμα-εμπειρία και ένα κοσμοπολίτικο steakhouse

Πριν από λίγες ημέρες, ο οδηγός Michelin ανακοίνωσε τα αστεράτα εστιατόρια της Αθήνας, επιβεβαιώνοντας ότι η γαστρονομία αποτελεί πρωταγωνιστή που διατηρεί τις διακρίσεις και ενισχύεται.

Αυτές τις γιορτές, λοιπόν, εάν αναζητάτε να ζήσετε μια γαστρονομική εμπειρία, ο οδηγός Michelin μπορεί να αποτελέσει πυξίδα σας. Μέσα από τα πιάτα ξετυλίγεται μια ιστορία, η οποία συνδυάζεται με ιδιαίτερες λίστες κρασιών και εξαιρετικό σέρβις.

Makris Athens by Domes

Το Makris Athens by Domes αποτελεί τη νέα προσθήκη στον οδηγό Michelin. Η διάκριση δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς το εστιατόριο έχει καθιερωθεί στη γαστρονομική σκηνή, προσφέροντας υψηλή γαστρονομία με ελληνικές γεύσεις και μοντέρνες τεχνικές.

Η φιλοσοφία της βιωσιμότητας αποτελεί κύριο άξονα δημιουργίας, καθώς οι πρώτες ύλες προέρχονται κυρίως από την ιδιόκτητη φάρμα του βραβευμένου Chef Patron Πέτρου Δήμα.

Για την περίοδο των Χριστουγέννων, δημιουργήθηκαν εορταστικά μενού, Γένεσις και Ουτοπία, τα οποία εμπνεύστηκαν από τη μαγεία των ημερών.

Πού: Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Αθήνα

CTC

Το CTC (Σίτιση), που διατήρησε το αστέρι του, συνεχίζει να αποκαλύπτει την ελληνική κουζίνα μέσα από τη δημιουργία και την έμπνευση του βραβευμένου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη και της ομάδας του.

Το στοιχείο της έκπληξης αποτελεί των πυρήνα της εμπειρίας στο CTC, γι αυτό και δημιούργησαν το τυφλό μενού γευσιγνωσίας. Το Voyage ξετυλίγεται μέσα από 11 στάδια, ένα ταξίδι γεύσης, που κάθε ένα μοιάζει να προετοιμάζει τον καλεσμένο για το επόμενο πιάτο.

Το γευστικό ταξίδι πραγματοποιείται μέσα σε έναν χώρο που έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ολοκληρώνεται η εμπειρία, ξυπνώντας όλες τις αισθήσεις.

Πού: Πλαταιών 15, Αθήνα

Brutus

Μπορεί το Brutus να μην ταιριάζει ακριβώς σε αυτή τη λίστα προτάσεων, καθώς δεν διαθέτει αστέρι Michelin ή κάποια διάκριση του οδηγού, αλλά αναμφισβήτητα αποτελεί μια από τις πιο δυνατές επιλογές της Αθήνας που σίγουρα θα απολαύσετε το φαγητό σας στις γιορτές.

Κάτι ανάμεσα σε παριζιάνικο μπιστρό και νεοϋορκέζικο steakhouse, το κινηματογραφικό ταπεραμέντο είναι εμφανές από την πρώτη ματιά.

Το μενού με την κρεατοφαγική ταυτότητα επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου με executive τον Στέφανο Ρίζο. Η T-bone και η μπριζόλα Tomahawk Wagyu που τρέφεται με πάστα ελιά ψήνονται με δεξιοτεχνία.
Σπεσιαλιτέ θεωρείται η γκουρμέ εκδοχή της πίτας του βοσκού με τραγανή κρούστα, μοσχαρίσια ουρά, μπεσαμέλ, μανιτάρια και γαλλικό τυρί Comté.

Πού: Λεβέντη 3, Κολωνάκι