Συνταγή για τζατζίκι με καρότο: Μια νέα, απολαυστική παραλλαγή του κλασικού
BOVARY ⸻ 03 DEC 2024
Tο σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας είναι το τζατζίκι, και σίγουρα όλοι είμαστε πλήρως εξοικειωμένοι με την γεύση και τα αρώματα της δημοφιλέστερης αλοιφής της χώρας.
Η συγκεκριμένη τροφή (ορεκτικό) είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χάρη στα υλικά που την απαρτίζουν. Προσφέρει καλά λιπαρά, ασβέστιο και φυτικές ίνες.
Η σημερινή συνταγή έχει μια αλλαγή, την προσθήκη του καρότου. Πολλοί το προσθέτουν στο τζατζίκι για μια έξτρα υφή και γεύση με τον συνδυασμό όλων των υλικών είναι εξαιρετικός.
Η συνταγή είναι από την σεφ Νταϊάν Κόχιλα και χρειάζεσαι μόλις 5 λεπτά για την ετοιμάσετε!
Τζατζίκι με καρότο
Υλικά
- 1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
- 2 μέτρια καρότα καθαρισμένα
- 1 γεμάτη κουταλάκι του γλυκού πουρέ σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας μάραθο
- Τριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
- Θαλασσινό αλάτι για γεύση
- ¼ - 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μεταφέρετε το γιαούρτι σε ένα μπολ ή στο μούλτι.
- Αφού καθαρίσετε τα καρότα, κόψτε τα με τον τρίφτη.
- Προσθέστε τα καρότα, τον πουρέ σκόρδου, το μάραθο και το ξύσμα λεμονιού στο γιαούρτι.
- Αλατοπιπερώστε ελαφρά με θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύετε με ¼ φλιτζάνι ή περισσότερο ελαιόλαδο και μεταφέρετε το τζατζίκι καρότου σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
- Περιχύστε με επιπλέον ελαιόλαδο. Σερβίρετε με μπαστουνάκια ψωμιού ή παξιμάδια.