Φωτογραφία Unsplash

Συνταγή για τζατζίκι με καρότο: Μια νέα, απολαυστική παραλλαγή του κλασικού

Tο σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας είναι το τζατζίκι, και σίγουρα όλοι είμαστε πλήρως εξοικειωμένοι με την γεύση και τα αρώματα της δημοφιλέστερης αλοιφής της χώρας.

Η συγκεκριμένη τροφή (ορεκτικό) είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χάρη στα υλικά που την απαρτίζουν. Προσφέρει καλά λιπαρά, ασβέστιο και φυτικές ίνες.

Η σημερινή συνταγή έχει μια αλλαγή, την προσθήκη του καρότου. Πολλοί το προσθέτουν στο τζατζίκι για μια έξτρα υφή και γεύση με τον συνδυασμό όλων των υλικών είναι εξαιρετικός.

Η συνταγή είναι από την σεφ Νταϊάν Κόχιλα και χρειάζεσαι μόλις 5 λεπτά για την ετοιμάσετε!

Τζατζίκι με καρότο

Υλικά 

  • 1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 μέτρια καρότα καθαρισμένα
  • 1 γεμάτη κουταλάκι του γλυκού πουρέ σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μάραθο
  • Τριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Θαλασσινό αλάτι για γεύση
  • ¼ - 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Μεταφέρετε το γιαούρτι σε ένα μπολ ή στο μούλτι.
  • Αφού καθαρίσετε τα καρότα, κόψτε τα με τον τρίφτη.
  • Προσθέστε τα καρότα, τον πουρέ σκόρδου, το μάραθο και το ξύσμα λεμονιού στο γιαούρτι.
  • Αλατοπιπερώστε ελαφρά με θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύετε με ¼ φλιτζάνι ή περισσότερο ελαιόλαδο και μεταφέρετε το τζατζίκι καρότου σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  • Περιχύστε με επιπλέον ελαιόλαδο. Σερβίρετε με μπαστουνάκια ψωμιού ή παξιμάδια.