Συνταγή για χρυσές, τραγανές πατάτες φούρνου -Το τέλειο ταίρι για το κρέας
Οι πατάτες φούρνου είναι το τέλειο συνοδευτικό για το κρέας και αυτή είναι η πιο νόστιμη συνταγή για το πασχαλινό τραπέζι.
Σε κάθε τραπέζι με κρέας δεν γίνεται να λείπουν οι πατάτες φούρνου που είναι το τέλειο συνοδευτικό, ειδικά όταν πρόκειται για ένα γιορτινό τραπέζι.
Πολλές φορές βάζουμε τις πατάτες φούρνου μαζί με το κρέας παίρνοντας μια πολύ νόστιμη γεύση, ωστόσο μπορούμε να τις κάνουμε και ξεχωριστά δίνοντας μια πιο ντελικάτη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα και παίζοντας με διαφορετικές εκδοχές σάλτσας.
Στη συγκεκριμένη συνταγή επιλέγουμε ένα πολύ νόστιμο μείγμα με μουστάρδα, μέλι, χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο που περιχύνεται πάνω από τις πατάτες και όλα μαζί ψήνονται στο φούρνο.
Πατάτες φούρνου μπορείτε να φτιάξετε τόσο στο Αναστάσιμο δείπνο, αν έχετε κι άλλα κρέατα στο τραπέζι και δεν τρώτε μόνο μαγεορίτσα, όσο και στο πασχαλινό τραπέζι για να συνοδέψει το κρέας της σούβλας, ακόμα και του barbecue.
Υλικά
- 1- 1,5 κιλό πατάτες κομμένες μακρόστενα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100γρ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.ς. μουστάρδα
- 2κς μέλι
- χυμό πορτοκαλιού
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- καυτερή πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε πολτοποιημένο ή κομμένο σε μικρά κομματάκια το σκόρδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες όπου προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, καυτερή πάπρικα και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα.
- Τσεκάρουμε αν θέλει λίγο παραπάνω ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο
- Ψήνουμε για 50 λεπτά.