Συνταγή για ζουμερό ραβανί -Κάθε μπουκιά είναι «αφρός»
Μπορεί κανείς να αντισταθεί σε ένα ζουμερό κομμάτι ραβανί;
Το ραβανί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, αφού συνδυάζει την ακαταμάχητη γεύση των σιροπιαστών, διατηρώντας όμως και τις ισορροπίες με την ανάλαφρη υφή του.
Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που ξυπνά αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, όταν μπαίναμε στην κουζίνα της γιαγιάς και, όσο και αν μεγαλώσουμε δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα κομμάτι ζουμερό ραβανί.
Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ το αφράτο αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το σιρόπι θα σας ενθουσιάσει σε κάθε μπουκιά.
Συνταγή για ζουμερό ραβανί
Υλικά
- 440 γρ γιαούρτι πλήρες
- 290 γρ αλεύρι
- 400 γρζάχαρη
- 270 γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι baking
Για το σιρόπι
- 1200 γρζάχαρη
- 1200 γρ νερό
- λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σιμιγδάλι σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε 1 ώρα περίπου στο ψυγείο και στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, πολύ καλά, στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το baking,και της βανίλιες.
Προσθέτουμε και το μείγμα με το σιμιγδάλι και γιαούρτι, ανακατεύουμε σε χαμηλή δύναμη στο μίξερ να μην μας ξεφουσκώσει. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά. Αφού γίνει το ραβανί το αφήνουμε 5 λεπτά και με κρύο το σιρόπι σιροπιάζουμε σιγά -σιγά το γλυκό.