Συνταγή για γιαουρτόπιτα της γιαγιάς -Αφράτη και γευστική
Η γιαουρτόπιτα είναι το κέικ το οποίο για τους περισσότερους είναι συνδεδεμένο με παιδικές μνήμες. Η συνταγή της γιαουρτόπιτας είναι εύκολη και το καλό στην περίπτωσή μας είναι πως δεν θα χρειαστείτε ζυγαριά.
Με οκτώ υλικά μόνο, τα οποία υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας, θα τα προσθέσετε όλα στο μπολ σας και αμέσως θα έχετε έτοιμο το μείγμα σας.
Μυρωδάτη και αφράτη, η γιαουρτόπιτα θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο σας ενώ είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο ή το σχολείο, αλλά παράλληλα μπορεί να συνοδεύσει τον πρωινό και τον απογευματινό σας καφέ.
Δείτε τη συνταγή για την γιαουρτόπιτα
Υλικά
- 3 κουπάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουπάκι λιωμένο βούτυρο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
- 1 κουπάκι ζάχαρη (κρυσταλλική)
- 1 κουπάκι (200 γρ.) γιαούρτι
- 3 αυγά
- 3 κ.γλ. baking powder
- 1/2 κ.γλ. σόδα φαγητού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το baking powder και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ χτυπούμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη σόδα. Προσθέτουμε το βούτυρο και μετά το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπούμε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δοκιμάζουμε βάζοντας ένα μαχαίρι στο μίγμα. Εάν όταν το βγάλουμε είναι στεγνό τότε έχει ψηθεί.
Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.