Συνταγή για εύκολη καρυδόπιτα -Σιροπιαστή και αφράτη, δεν χρειάζεται ζυγαριά
Το φθινόπωρο ευνοεί για πιο cozy στιγμές, με μια κούπα ζεστού καφέ το απόγευμα στο σπίτι και, η καρυδόπιτα τυγχάνει να είναι το ιδανικό γλυκό έδεσμα που θα σας βάλει αμέσως σε φθινοπωρινά vibes.
Τα ζεστά γλυκά αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους και η καρυδόπιτα, εκτός από την υπέροχη γεύση της, έχει ένα υπέροχο «ζεστό» άρωμα που μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο, στα βροχερά απογεύματα στο σπίτι της γιαγιάς, όταν τα οικογενειακά φουρνίσματα είχαν άλλη αξία.
Η σιροπιαστή καρυδόπιτα είναι αφράτη, πεντανόστιμη και ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε μετά από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο.
Συνταγή για εύκολη καρυδόπιτα
Υλικά
- ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1φλ. σπορέλαιο
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 1 μπείκιν πάουντερ
- 1 βανιλλίνη
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- Λιγο γαρύφαλλο σκόνη
- 6 αυγά
Για το σιρόπι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 2 φ. νερό
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Έπειτα βάζουμε στο μπολ ένα- ένα τα υπόλοιπα εκτός από τα καρύδια και το αλεύρι υλικά και ανακατεύουμε σταθερά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα καρύδια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά.
Όταν βγάλουμε την καρυδόπιτα από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Το μυστικό για να βγει αφράτη και πεντανόστιμη καρυδόπιτα είναι να ρίξουμε το σιρόπι χλιαρό πάνω στην παγωμένη καρυδόπιτα.