Πανεύκολη συνταγή για μηλόπιτα με 5 υλικά -Τραγανή με ζουμερή γέμιση
Η μηλόπιτα είναι ένα από τα γλυκά που δύσκολα θα απογοητεύσει κάποιον.
Πρόκειται για ένα λαχταριστό επιδόρπιο με τραγανή κρούστα και ζουμερή γέμιση ενώ οι συνταγές που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο είναι πολλές.
Άλλες εύκολες, άλλες πιο δύσκολες, μπορείτε να βρείτε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας ωστόσο, εμείς βρήκαμε μία με 5 μόνο υλικά, ιδανική για τις ημέρες που θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο γλυκό και να μοσχοβολήσει το σπίτι.
Θα χρειαστείτε μόνο τα μήλα σας, ζάχαρη και κανέλα, λίγο βούτυρο και ζύμη ζαχαροπλαστικής.
Πανεύκολη συνταγή για μηλόπιτα με 5 υλικά
Υλικά
- 1 συσκευασία ζύμης για τάρτα
- ¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 6 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 230 βαθμούς και ετοιμάστε τη ζύμη σας.
Σε μια ταρτιέρα απλώστε το φύλλο της ζύμης για τάρτες και κάντε μερικές τρύπες στον πάτο με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε καλά τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήστε στηνάκρη.
Καθαρίστε τα μήλα, μπορείτε να βάλετε ό,τι μήλο προτιμάτε, και κόψτε σε λεπτές φέτες. Ξεκινήστε να απλώνετε μερικά στην ταρτιέρα σας και έπειτα καλύψτε με λίγο από το μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να βάλετε όλα τα μήλα και σκορπίστε από πάνω διάσπαρτα 3- 4 μικρές κουταλιές βούτυρο.
Για το τελείωμα μπορείτε να βάλετε το φύλλο της ζύμης επάνω και να κλείσετε τις άκρες του ή να κόψετε λωρίδες ώστε να δημιουργήσετε ένα πιο παιχνιδιάρικο εφέ στην κορυφή της μηλόπιτας περνόντας τη μια λωρίδα κάτω από την άλλη.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στον αέρα και στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η πίτα.