Μαγιονέζα, φωτγοραφία: Shutterstock

Η συνταγή για vegan μαγιονέζα της Βαλέριας Κουρούπη- Πεντανόστιμη και με τέλεια υφή

Η vegan μαγιονέζα της Βαλέριας Κουρούπη είναι εύκολη αλλά και ιδιαίτερα γευστική.

Όπως γράφει και στη λεζάντα της η ηθοποιός, αυτή τη μαγιονέζα μπορείτε να τη βάλετε σε σαλάτες, να φτιάξετε Ρώσικη, να γίνει η βάση σας για άλλες σος, να γεμίσει τα σάντουιτς ή τις τορτίγιες σας ή απλώς να συνοδεύσει τα φαγητά που αγαπάτε.

Επιπλέον, αν της προσθέσετε μισή σκελίδα σκόρδο φτιάχνετε aioli mayo ενώ αν βάλετε λάδι από τσίλι την κάνετε πικάντικη.

Δείτε τη συνταγή για τη vegan μαγιονέζα

Υλικά

  • 150 γρ γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γρ σπορέλαιο
  • 1 γεμάτο κουτάλι γλυκού μουστάρδα
  • 1 κοφτό κουτάλι γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτάλι γλυκού κάρυ
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το σπορέλαιο μας σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά μας και το λεμόνι.

Με το μπλέντερ χειρός αρχίζουμε και «χτυπάμε» όλα τα υλικά μαζί με το μυστικό να κρύβεται στο ότι το μπίμερ πρέπει να βρίσκεται στον πάτο του σκεύους.

Χτυπάμε σε αυτή τη θέση μέχρι να αρχίσει να πήζει το γάλα και έπειτα συνεχίζουμε να χτυπάμε ανεβοκατεβάζοντας το μπίμερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.