Συνταγή για τραγανό μπακαλιάρο: Τα μυστικά για χρυσαφένια κρούστα
Ο μπακαλιάρος είναι σίγουρα ένα από τα πιάτα που το ελληνικό κοινό -και όχι μόνο, προτιμά συχνά.
Άλλωστε, ο μπακαλιάρος δεν είναι ένα φαγητό που τρώμε μόνο στις εθνικές εορτές, μπορεί να καταναλωθεί και σε άλλες περιόδους, ιδίως σε ταβέρνες, με ούζο ή τσίπουρο.
Παρόλα αυτά, ο μπακαλιάρος είναι ένα εξαιρετικό φαγητό για να φτιάξει κανείς στο σπίτι, εύκολο και πεντανόστιμο, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά μερικά μυστικά.
Το μυστικό για να βγει τραγανή η κρούστα του μπακαλιάρου
Το μυστικό για να βγει ο μπακαλιάρος με τραγανή κρούστα, κρύβεται στο κουρκούτι.
Πριν βουτήξετε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι, πρέπει να τον στεγνώσετε καλά με χαρτί κουζίνας και να τον αλευρώσετε. Μe αυτόν τον τρόπο o χυλός θα κολλήσει πάνω στον μπακαλιάρο και δεν θα διαλυθεί.
Οπως όλα τα τηγανητά για να βγουν τραγανά, έτσι και ο μπακαλιάρος θέλει αρκετό λάδι, τόσο ώστε να τον καλύπτει. Τέλος, το λάδι θα πρέπει να είναι καυτό και να μην βάζετε πολλά κομμάτια ταυτόχρονα.
Συνταγή για μπακαλιάρο
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες στις χρήσεις
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- Μία πρέζα κουταλάκι αλάτι
- 330ml μπύρα παγωμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μπύρα αργά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
Στη συνέχεια, το κουρκούτι πρέπει να κρυώσει καλά. Οπότε βάζουμε 2-3 μικρά παγάκια μέσα και τοποθετούμε το μπολ όπως είναι στο ψυγείο. Εκεί το αφήνουμε για μία ώρα. Μετά το κουρκούτι μας είναι έτοιμο.
Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μας, τα αλευρώνουμε και τα βουτάμε μέσα στο κουρκούτι. Έπειτα τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν και αφού είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.