Συνταγή για μπριαμ στην κατσαρόλα -Εύκολο και θρεπτικό
Το μπριάμ είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεί κανείς να φτιάξει στο άψε -σβήσε.
Θρεπτικό και νόστιμο, λαχταριστό και λαδερό, το μπριάμ είναι το ιδανικό φαγητό για τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου αφού με τα αρώματά του και τις γεύσεις του φέρνει μια θαλπωρή και αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία.
Το μπριάμ άλλωστε είναι το φαγητό -σπεσιαλιτέ της γιαγιάς μας, το οποίο έφτιαχνε με φρέσκα λαχανικά εποχής και, για να επαναφέρετε στη μνήμη σας αυτές τις όμορφες παιδικές αναμνήσεις, το ίδιο θα κάνετε και εσείς.
Η συνταγή που έχουμε ετοιμάσει είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη, με τέλεια κόκκινη σάλτσα και «μελωμένα» λαχανικά, τόσο μαλακά που λιώνουν στο στόμα.
Δείτε τη συνταγή για το μπριαμ
Υλικά
- 2 μεσαίες πατάτες
- 4 μικρά κολοκύθια
- 1 μεγάλη ελιτζάνα
- 2 μεσαία καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- Μια μικρή συσκευασία σάλτσα ντομάτας
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι/ πιπέρι/ ρίγανη/ πάπρικα (ποσότητα ανά γευστικά γούστα)
- μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
- Μια δάφνη
- 2 μπαχάρια
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρτίζουμε ζοντροκομμένο το κρεμμύδι με το σκόρδο και έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν ένα ωραίο ροδαλό χρώμα προσθέτουμε μια κούπα νερό, ισα να σκεπάσουμε τα λαχανικά μας, προσθέτουμε μια δάφνη και δύο μπαχάρια. Μαγειρεύουμε 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν, για ακόμη 10- 15 λεπτά μέχρι να είναι μαλακά τα λαχανικά και μέχρι η σάλτσα μας να έχει πήξει.