Μηλόπιτα, Φωτογραφία: unsplash

Συνταγή για μηλόπιτα με γιαούρτι- Χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη

Η μηλόπιτα είναι εκείνο το γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί ενώ το άρωμα κανέλας της δίνει μια άκρως φθινοπωρινή γεύση.

Τα μήλα, γνωστά για τις βιταμίνες και τις φυτικές τους ίνες, σε συνδυασμό με το γιαούρτι, που είναι πηγή πρωτεϊνών και προβιοτικών, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα θρεπτικό γλυκό.

Για τη συνταγή δεν θα χρειαστείτε αλεύρι και μάλιστα, το γιαούρτι θα δώσει μια κρεμώδη υφή που δένει τέλεια με τα μελωμένα μήλα.

Τέλος, αντί για τη ζάχαρη θα προσθέσετε μέλι το οποίο θα δώσει μια φυσική γλυκύτητα και πλούσια γεύση στη μηλόπιτά σας.

Η συνταγή είναι του Γαβριήλ Νικολαΐδη και μόλις τη δοκιμάσετε θα ενθουσιαστείτε.

Υλικά

  • 3 μήλα (κόκκινα)
  • 1 κτσ κορν φλάουρ
  • 1 κτσ μέλι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 κτσ κανέλα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τρία μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε κορν φλάουρ και μέλι. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά και χτυπάμε καλά.

Προσθέτουμε το μείγμα των μήλων στο μείγμα του γιαουρτιού. Προσθέτουμε κανέλα, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε ταψί ή τσέρκι με διάμετρο 15 εκ.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο . Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 50 λεπτά και τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.