Συνταγή για μαμαδίστικο κέικ με λίγα υλικά -Κλασικό και αγαπημένο
Το μαμαδίστικο κέικ είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά που μας γεμίζει νοσταλγία και αναμνήσεις από την κουζίνα της μαμάς ή της γιαγιάς.
Συνοδεύει τον πρωινό καφέ, γίνεται το τέλειο κολατσιό για τα παιδιά και συχνά αποτελεί τη βάση για γλυκές αυτοσχέδιες δημιουργίες. Αυτό που κάνει αυτό το κέικ ξεχωριστό είναι η απλότητά του: φτιάχνεται με λίγα βασικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.
Το συγκεκριμένο κέικ παραμένει αφράτο, ζουμερό και γεμάτο γεύση, παρά την απλότητα των υλικών του. Με μόνο λίγες κούπες γάλα, ζάχαρη, λάδι, αυγά και αλεύρι, μπορείς να δημιουργήσεις ένα γλυκό που μοσχοβολάει βανίλια ή λεμόνι, ανάλογα με το άρωμα που θα επιλέξεις. Είναι ιδανικό για αρχάριους στην κουζίνα, αλλά και για όσους θέλουν να φτιάξουν κάτι γρήγορο και νόστιμο χωρίς περιττές δυσκολίες.
Αυτή η συνταγή είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις της παράδοσης, με την απλότητα και την οικειότητα που πάντα μας αγκαλιάζει. Φτιάξε το κέικ, άφησέ το να μοσχομυρίσει τον χώρο σου και απόλαυσε τη χαρά του σπιτικού γλυκού!
Υλικά:
- 3 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα λάδι
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανιλίνη (ή ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού για άρωμα
Προετοιμασία:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Βουτύρωσε και αλεύρωσε μια φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το γάλα και το λάδι και ανακάτεψε καλά.
- Κοσκίνισε το αλεύρι και πρόσθεσέ το σταδιακά στο μείγμα, μαζί με τη βανιλίνη ή το ξύσμα. Ανακάτεψε μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
- Άφησε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το ξεφορμάρεις. Σέρβιρέ το σκέτο ή με λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω.
Ένα αφράτο και λαχταριστό κέικ με απλά υλικά που θα θυμίσει τη ζεστασιά της κουζίνας της μαμάς!