Συνταγή για κέικ με γεύση μελομακάρονο -Αφράτο, μυρωδάτο και λαχταριστό
Το κέικ με γεύση μελομακάρονο είναι η ιδανική γλυκιά επιλογή για τις γιορτές, φέρνοντας την αυθεντική χριστουγεννιάτικη αίσθηση στο τραπέζι σας με έναν πιο εύκολο τρόπο.
Αποτελεί μια απλή αλλά νόστιμη εκδοχή του παραδοσιακού αγαπημένου γλυκού, συνδυάζοντας τις χαρακτηριστικές γεύσεις του μελομακάρονου, όπως το μέλι, το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά, σε μια αφράτη και λαχταριστή ζύμη κέικ.
Με απλά και καθημερινά υλικά, όπως αλεύρι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο και αρώματα από κανέλα και γαρίφαλο, η συνταγή αυτή είναι ιδανική για όλους όσους αγαπούν τις χριστουγεννιάτικες γεύσεις αλλά δεν θέλουν να περάσουν ώρες στην κουζίνα. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να γίνει η ιδανική επιλογή για τον καφέ σας ή για να συνοδεύσει τις γιορτινές συγκεντρώσεις.
Το κέικ με γεύση μελομακάρονο έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες και όχι άδικα, αφού φέρνει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε κάθε μπουκιά, γεμίζοντας τον χώρο με το άρωμα των γιορτών! Εμείς δοκιμάσαμε την παρακάτω συνταγή που βρήκαμε στο Cookpad.
Συνταγή για κέικ με γεύση μελομακάρονο:
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ.τσ. σπορέλαιο
- 2 φλ.τσ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 1/2 φλ.τσ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ. γ. γαρίφαλο τριμμένο
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Ετοιμασία:
Χτυπάμε 4-5 λεπτά στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη,να αρχίσει να λιώνει λίγο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Ρίχνουμε την κανέλα,το γαρίφαλο,το ξύσμα και το χυμό και χτυπάμε για λίγο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα