Συνταγή για απολαυστική μηλόπιτα με σιμιγδάλι
Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα γλυκά.
Η γλυκιά γεύση μιας μηλόπιτας σίγουρα μπορεί να ανταγωνιστεί και τα πιο δελεαστικά γλυκά, όπως για παράδειγμα μια σοκολατόπιτα ή ένα ραβανί.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει, μια όμως, με σιμιγδάλι είναι ιδανική για να δοκιμάσετε αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλή και ευνοεί για ένα γλυκό συντροφιά με μια κούπα καφέ στο σαλόνι.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή υπάρχουν ήδη μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας σας ενώ χωρίς καμιά αμφιβολία τα αρώματα της κανένας, της ζάχαρης, του λεμονιού και του μήλου, θα σας κάνουν το σπίτι να μυρίσει όμορφα.
Υλικά
- 5 μήλα τριμμένα
- χυμός 1 λεμονιού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα
Για την ζύμη
- 1 ποτήρι ζάχαρη 200 γρ.
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 170 γρ.
- 1 φλιτζάνι αλεύρι 130 γρ.
- 1,5 κ.γ. baking powder
- 1 ποτήρι γάλα 200 ml
- 30 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη. Τοποθετούμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και την κανέλα. Χωρίζουμε σε 3 μέρη και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με σύρμα χειρός ή με μια σπάτουλα. Χωρίζουμε σε 4 ποτήρια το μείγμα σε ίση ποσότητα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι και αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε το πρώτο μέρος του ξηρού μείγματος στη φόρμα. Στρώνουμε το πρώτο μέρος των μήλων.
Ρίχνουμε ομοιόμορφα το δεύτερο μέρος του ξηρού μείγματος. Στρώνουμε το δεύτερο μέρος των μήλων. Ρίχνουμε ομοιόμορφα το ένα τρίτο του ξηρού μείγματος. Μοιράζουμε το ένα τρίτο των μήλων ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε ξηρό μείγμα στην τελευταία στρώση και κατανέμουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε 30 γραμμάρια βούτυρο σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα. (ίσως χρειαστεί + 50 ml γάλα παραπάνω). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.
Κάνουμε τρύπες έτσι ώστε το γάλα να εισχωρήσει στο μείγμα του κέικ. Ρίχνουμε το γάλα σε όλο το κέικ. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-50 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.