Συνταγή για δίχρωμο κέικ χωρίς μίξερ και χωρίς ζυγαριά- Πανεύκολο και αφράτο
Ενα αφράτο κέικ σοκολάτα- βανίλια είναι πάντα ιδανική επιλογή για τα φθινοπωρινά απογεύματα στο σπίτι με μια κούπα ζεστού καφέ.
Οι συνταγές για κέικ στο διαδίκτυο είναι πολλές και οι γεύσεις ακόμη περισσότερες, ωστόσο ανακαλύψαμε μία η οποία, όχι μόνο έχει εύκολη διαδικασία, το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό, με αφράτη υφή και πλούσιο άρωμα.
Για μεζούρα θα χρησιμοποιήσετε το κεσεδάκι από το γιαούρτι, κάτι που κάνει τη συνταγή ακόμη πιο εύκολη και.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας ενώ η ώρα παρασκευής είναι ελάχιστη. Μέχρι να συμμαζέψετε την κουζίνα, θα είναι έτοιμο.
Η συνταγή είναι από το Instagram προφίλ της food blogger missmimifoodie.
Δίχρωμο κέικ χωρίς μίξερ και χωρίς ζυγαριά
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κεσεδάκια ζάχαρη
- 2 1/2-3 κεσεδάκια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. Baking powder
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. Κακάο
- 2 κ.σ. Γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά- σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τα 2/3 του μείγματος σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα κ στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το κακάο και το γάλα κι ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε από επάνω κ το σοκολατένιο μείγμα και κάνουμε ελαφριά σχήματα με μαχαίρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50’.