Μπουγάτσα/ Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για μπουγάτσα στο air fryer με 5 υλικά- Πανεύκολη, έτοιμη σε 15 λεπτά

Η μπουγάτσα είναι σίγουρα ένα από τα γλυκά που μικροί και μεγάλοι λατρεύουν, τι γίνεται όμως αν θέλουμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι;

Η παραδοσιακή συνταγή για μπουγάτσα με το τραγανό φύλλο και την πλούσια κρέμα είναι μπελαλίδικη, με πολλές παρασκευές και ακόμα περισσότερα υλικά. Στην προκειμένη περίπτωση, ανακαλύψαμε μια συνταγή που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά και το καλύτερο; δεν χρειάζεται φούρνο. Θα ψηθεί στο air fryer σε χρόνο ντε- τε και θα είναι πεντανόστιμη.

Την ιδέα μάς έδωσε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης σε ένα βίντεό του στο Instagram και όχι μόνο είναι λαχταριστή, θα την φτιάχνετε συνέχεια.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μόλις πέντε, τορτίγιες, γάλα, σιμιγδάλι, μέλι και εκχύλισμα βανίλιας ενώ για το πασπάλισμα μπορείτε να ρίξετε άχνη ζάχαρη και κανέλα, αν θέλετε.

Δείτε τη συνταγή για τη μπουγάτσα στο air fryer

Υλικά

  • 2 τορτίγιες
  • 500 ml γάλα
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 120 γρ. μέλι
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

**Προαιρετικά κανέλα και ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολάκια, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις μοιράζουμε σε δύο ατομικά ταψάκια.

Ψήνουμε στο airfryer στους 180°C για 4-5 λεπτά να γίνουν τραγανές. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι και το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα αλλά όχι να σφίξει. Θέλουμε να είναι αρκετά λεπτόρρευστη. Αν η κρέμα μας σφίξει παραπάνω, προσθέτουμε λίγο γάλα κι ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τις τραγανές τορτίγιες με την κρέμα. Ψήνουμε στους 180°C για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα στην επιφάνεια. Προαιρετικά γαρνίρουμε με κανέλα κι άχνη και σερβίρουμε.