Φωτογραφία: unsplash/@serioja

Συνταγή για λουκουμάδες παραλίας -Πανεύκολοι και αφράτοι

Όλες τις εποχές, ιδίως όμως το καλοκαίρι, οι λουκουμάδες είναι το γλυκό σνακ που μικροί και μεγάλοι λατρεύουν.

Οι λουκουμάδες παραλίας, γνωστοί και ως donuts έχουν πολλές παραλλαγές, με σοκολατένια επικάλυψη και γέμιση, εκείνοι όμως με τη ζάχαρη είναι οι πιο κλασικοί .

Υπάρχουν πολλές συνταγές για να τους ετοιμάσετε σπίτι σας, εμείς όμως ανακαλύψαμε εκείνη του Δημήτρη Μιχαηλίδη οι οποίοι γίνονται πανεύκολα και έχουν τέλεια αφράτη υφή.

Συνταγή για λουκουμάδες παραλίας

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 7 γρ. ξερή μαγιά στιγμής
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεσαίο αυγό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 2′ σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 10′ ακόμα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Μόλις φουσκώσει και διπλασιαστεί, τη ζυμώνουμε για 1′ με τα χέρια μας, αλευρώνουμε τον πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ. Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο ποτήρι ή ένα μικρό μπολ για να κόψουμε τη ζύμη και ένα σφηνοπότηρο για να κάνουμε την τρύπα.

Βάζουμε τους λουκουμάδες σε αντικολλητικά χαρτάκια που έχουμε κόψει οι ίδιοι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 15′-20′.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις βγουν από το τηγάνι, τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τους βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και λίγη κανέλα.