Λεμονογλυκό με 5 υλικά, έτοιμο σε 10 λεπτά -Δροσερό, το τέλειο κέρασμα μετά το γεύμα
Ένα σπιτικό γλυκό είναι πάντα καλύτερο από τα έτοιμα, αφού, όχι μόνο γνωρίζετε τα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει, είναι και πάντα φρέσκο.
Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε ετοιμάσει ένα λεμονογλυκό που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Έχει μπισκοτένια βάση και κρέμα σαν σύννεφο, γεύση και άρωμα λεμονιού και είναι δροσιστικό σαν κανένα άλλο.
Το λεμονογλυκό αποτελεί το ιδανικό κέρασμα μετά από κάποιο γεύμα αφού «καθαρίζει» τον ουρανίσκο και κάθε μπουκιά είναι μια γλυκιά light «αμαρτία».
Λεμονογλυκό με 5 υλικά, έτοιμο σε 10 λεπτά
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας μας
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ποτηράκια και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν όσο κάνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα σε κάθε ποτηράκι και είναι έτοιμο.
Αφήστε τα στο ψυγείο ια περίπου 4 ώρες και στο σερβίρισμα στολίστε με ξίσμα λεμονιού ή μια κουταλιά του γλυκού γλυκό λεμόνι και φύλλα δυόσμου.