Συνταγή για εκμέκ με φρυγανιές -Κρεμώδες και απολαυστικό, το πιο καλοκαιρινό γλυκό
Οι συνταγές παραδοσιακών γλυκών έχουν πάντα μια θέση στο τραπέζι του σπιτιού μας.
Κάποια κλασσικά γλυκά που λατρεύουμε να τα απολαμβάνουμε, μπορεί να είναι μπελαλίδικα στην εκτέλεση τους το γευστικό αποτέλεσμα όμως είναι το κάτι άλλο.
Στην προκειμένη περίπτωση, το εκμέκ είναι ένα από αυτά και η σημερινή συνταγή, αν και με μια μικρή παραλλαγή, είναι πεντανόστιμο.
Το εκμέκ είναι ένα γλυκό που τρώγεται πιο ευχάριστα τώρα το καλοκαίρι και η τέλεια επιλογή για τα γιορτινά τραπέζια. Η συνταγή για το εκμέκ με φρυγανιά είανι από το mpaxarikkanela
Συνταγή για εκμέκ με φρυγανιές
Υλικά
- 1 πακέτο φρυγανιές (20 φρυγανιές)
Για το σιρόπι
- 300 γρ νερό
- 300 γρ ζάχαρη
- 1 κγ κανέλα
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 3 αυγά
- 300 γρ ζάχαρη
- 4κσ κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 2 κσ βούτυρο
Για τη σαντιγί
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού διπλή στρώση με φρυγανιές. Βράζουμε το σιρόπι, τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα για 5 λεπτά και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να πέσει η θερμοκρασία.
Με ενα κουτάλι ή πινέλο ρίχνουμε το σιρόπι πανω από τις φρυγανιές κουταλιά κουταλιά ή απλώνουμε με το πινέλο να ποτιστεί όλο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρύο γάλα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράση και να δέσει η κρέμα, ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει. Τραβάμε απ τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη ζέστη κρέμα πανω από τις σιροπισμένες φρυγανιές.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας μέχρι να κρυώσει και να απλώσουμε τη σαντιγί. Αφού κρυώσει καλά η κρέμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα πανω απ την κρέμα. Γαρνίρουμε με αμύγδαλο καβουρδισμενο και κανέλα.