Φωτογραφία: Shutterstock

Εύκολη συνταγή για γιαουρτογλυκό με μπισκοτένια βάση και κεράσια -Δροσερό και λαχταριστό

Για τις ημέρες που η ζέστη μας καταβάλει, ένα δροσερό γιαουρτογλυκό είναι πάντα καλή ιδέα.

Οι συνταγές που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο είναι πολλές. Από τις γρήγορες με λίγα υλικά, μέχρι και τις πιο σύνθετες, μπορείτε να βρείτε εκείνη που ταιριάζει στα δικά σας γευστικά γούστα, στην προκειμένη περίπτωση όμως, έχουμε την πιο λαχταριστή, με φρέσκα κεράσια εποχής και γιαούρτι.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγα, συγκεκριμένα έξι και υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.

Όσο για το αποτέλεσμα, το γιαουρτογλυκό σας θα έχει μπισκοτένια βάση, κρεμώδη υφή και κερασένιο άρωμα.

Υλικά

  • 1 σκευασία μπισκότα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • Ενα κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • Μια συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • ½ φλ. γλυκό κεράσι
  • Καθαρισμένα φρέσκα κεράσια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, μέχρι να λιώσει και τα δύο υλικά να γίνουν ένα.

Στρώνουμε το μπισκότο στον πάτο μιας φόρμας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και αφού ομογενοποιηθούν κόβουμε τα φρέσκα κεράσια και τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα στη φόρμα μας, πάνω από το μπισκότο και πάνω προσθέτουμε το γλυκό κεράσι. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να παγώσει και απολαμβάνουμε.