Η Γωγώ Δελόγιαννη σερβίρει μόνο μακαρονάδες στο Pasta e Amore για λίγες ακόμη ημέρες
«A tavola non si invecchia». «Η σημασία του να τρώμε μαζί». Η ιταλική παράδοση θέλει τους ανθρώπους να συγκεντρώνονται γύρω από τα τραπέζια. Εκεί, μεταξύ μιας πιρουνιάς ζυμαρικών και μιας γουλιάς κρασιού συζητούν την ημέρα τους και μιλούν για τα σημαντικά της ζωής.
Είναι ένας τρόπος δεσίματος μεταξύ οικογενειών και φίλων. Μια συνηθισμένη εικόνα είναι οι nonnas να προετοιμάζουν τα φρέσκα ζυμαρικά την Κυριακή, για να τα απολαύσει η οικογένεια.
Τα ζυμαρικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιταλικής κουζίνας και κουλτούρας. Είναι ένας οικονομικός τρόπος να γεμίσουν γεύση το γεύμα τους, καθώς τα ζυμαρικά μπορούν να συνδυαστούν με σάλτσες, κρέας ή απλά με σκόρδο και ελαιόλαδο.
Το Pasta e Amore της Γωγούς Δελόγιαννη
Το δικό της αφιέρωμα στην ιταλική κουζίνα παρουσιάζει στην pop up τρατορία του Bios η Γωγώ Δελόγιαννη. Το Pasta e Amore, στον πρώτο όροφο, σερβίρει κλασσικές ιταλικές μακαρονάδες και μόνο.
Καρό τραπεζομάντηλα πάνω σε τραπέζια στήθηκαν σε ένα διαμέρισμα που μόνο την αίσθηση του εστιατορίου δεν βγάζει. Έχει κάτι σπιτίσιο, ένα vibe που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα σαν να μπήκατε στο σπίτι μιας φίλης που έριξε στην κατσαρόλα υλικά και σας κάλεσε για φαγητό.
Το μενού είναι μικρό με πιάτα «όχι εστιατορικά» αλλά εκείνα με το comfort food. Τα σπαγγέτι σε ένα πιάτο σερβίρονται με ντοματένια σάλτσα και σε άλλο μεταμορφώνονται σε aglio-olio. Άλλη επιλογή η μακαρονάδα alla gricia με γκουαντσιάλε, πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα λαζάνια με ραγού.
Στη μέση μπαίνουν κοκκινιστά κεφτεδάκια και χειροποιήτη φοκάτσια με σκορδοβούτυρο. Το γεύμα ολοκληρώνεται με ένα κομμάτι τιραμισού. Ο κατάλογος των κρασιών μικρός με ιταλικές επιλογές.
Τι σημαίνει «pop-up τρατορία»
Η τρατορία ακολουθεί το μοντέλο των pop-up καταστημάτων, δηλαδή είναι περιορισμένης διάρκειας και εμφανίζεται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση φρεσκάδας και αποκλειστικότητας.
Το Pasta e Amore σερβίρει μόνο παραδοσιακές ιταλικές μακαρονάδες, εστιάζοντας στην απλότητα και την αυθεντικότητα της ιταλικής γαστρονομίας. Η επιλογή να περιοριστεί σε αυτό το συγκεκριμένο πιάτο αποδεικνύει τη δέσμευση της Γωγούς Δελόγιαννη στην ποιότητα και την τελειότητα των γεύσεων, ενώ προσφέρει στους πελάτες μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, χωρίς περιττές παρεκκλίσεις.
Το Pasta e amore ανάβει κατσαρόλες κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου του 2025.
Πού: Bios, Πειραιώς 84