Ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες δείπνο που καταπολεμά το φούσκωμα και την κατακράτηση υγρών

Ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες δείπνο που καταπολεμά το φούσκωμα και την κατακράτηση υγρών

Η προετοιμασία υγιεινών, νόστιμων και ελαφρών δείπνων μπορεί να είναι πρόκληση, ιδιαίτερα όταν φτάνετε αργά σπίτι, κουρασμένοι από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Η συντάκτρια ομορφιάς της Vogue España, Ana Morales, προτείνει μια γευστική και εύκολη εναλλακτική για δείπνο, η οποία είναι ιδανική για τις ημέρες που δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για μαγείρεμα. Το πιάτο περιλαμβάνει θαλασσινά, τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνη Β12, και είναι γρήγορα και απλά στην προετοιμασία.

Συνήθως η Morales φτιάχνει το δείπνο μία φορά την εβδομάδα, την οποία βοηθά να ξυπνάει ανάλαφρη, χωρίς κατακράτηση υγρών.

Χορταστικό και βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών

Η διατροφολόγος Laura Parada εγκρίνει αυτό το δείπνο λέγοντας στην ισπανική Vogue: «Μου φαίνεται καλή επιλογή, μπορείτε να έχετε ένα δείπνο με θαλασσινά μία φορά την εβδομάδα χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε άλλες ομάδες τροφίμων, αρκεί να γίνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή. Μύδια και γαρίδες είναι καλές επιλογές για κατανάλωση το βράδυ, θα σας χορτάσουν χωρίς τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, την επόμενη μέρα θα ξυπνήσετε πιο ανάλαφρα και χωρίς κατακράτηση υγρών». Και η εξήγηση για αυτό το αίσθημα ελαφρότητας την επόμενη μέρα είναι απλή και έχει να κάνει και με την αποφυγή των ταχέως απορροφημένων υδατανθράκων.

Φωτογραφία Unplash

Η διατροφολόγος Itziar Digón εγκρίνει επίσης αυτό το εβδομαδιαίο δείπνο που βασίζεται μόνο στα θαλασσινά, αλλά υπενθυμίζει τη σημασία του να «καταγράφετε» αυτό το δείπνο στη μνήμη σας και να προσπαθήσετε αργότερα να το αντισταθμίσετε με υψηλή πρόσληψη λαχανικών σε άλλα γεύματα, ώστε να μην αντισταθμιστούν τα μακροθρεπτικά συστατικά στη διατροφή.

Εύκολες στην προετοιμασία ιδέες για δείπνο θαλασσινών

Είναι σημαντικό να μην κάνετε κατάχρηση των θαλασσινών, ακόμη και όταν δεν έχετε προβλήματα με το ουρικό οξύ ή τη χοληστερόλη. Και επιλέξτε τα θαλασσινά με τις λιγότερες θερμίδες. Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν στην προετοιμασία του δείπνου:

  • Μύδια στον ατμό με λεμόνι και μια πινελιά ταμπάσκο. Τα μύδια είναι πλούσια σε σίδηρο, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο (πολύ απαραίτητο για το δέρμα και την ανάπλασή του).
  • Μαγειρεμένες γαρίδες στο φούρνο με ελαιόλαδο και αλάτι. Πλούσιες σε ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνη Β12 (καλή για το νευρικό σύστημα).
  • Γαρίδες ψητές με σκόρδο. Περιέχουν μαγνήσιο, σελήνιο (ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό) και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, καλά για την καρδιαγγειακή υγεία.
  • Χταπόδι ψητό με αλάτι. Θαλασσινό πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες της ομάδας Β12.