Το γρήγορο και υγιεινό δείπνο που συνιστά διατροφολόγος για τις ημέρες που νιώθετε κουρασμένοι
Όταν επιστρέφετε στο σπίτι μετά από μια έντονη ημέρα τα πρώτα πράγματα που κάνετε είναι ένα χαλαρωτικό μπάνιο και η προετοιμασία του δείπνου.
Η διατροφολόγος Cristina Barrous αποκάλυψε στην ισπανική Vogue το ιδανικό γεύμα με τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και σάκχαρα που παράγουν γρήγορα ντοπαμίνη. Είναι έτοιμο με μόνο τέσσερα υλικά στο πι και φι.
Τα θρεπτικά συστατικά του είναι απαραίτητα για να τελειώσει η μέρα, να νιώθετε χορτάτοι και να κοιμάστε καλά.
Υγιεινό γεύμα με λίγες θερμίδες
Κύριο πιάτο: Ομελέτα με σπανάκι και γαρίδες
Είναι τρία τέλεια συστατικά για να χορτάσετε, παρέχουν βιταμίνες και μέταλλα και προκαλούν μια ορισμένη χαλάρωση, που είναι ό,τι χρειάζεται εκείνες τις ώρες της ημέρας.
«Το αυγό είναι η πιο πλήρης πρωτεΐνη», λέει η Barrous. Ας μην ξεχνάμε επίσης τα ατελείωτα οφέλη που έχει όπως η συμβολή του σε βιταμίνες A, D, E και K. Τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν τα μαλλιά λόγω της βιοτίνης, γνωστής και ως βιταμίνη Β7 ή Β8.
Το σπανάκι έχει πολλά οφέλη (συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Κ, πολύ καλή για την κυκλοφορία του αίματος). Αλλά τη νύχτα, σύμφωνα με την διατροφολόγο, η περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο βοηθά να κοιμόσαστε καλύτερα. Και το γεγονός ότι είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες προάγει επίσης τον ύπνο γιατί η κατανάλωση φυτικών ινών το βράδυ αυξάνει την παραγωγή μελατονίνης.
Οι γαρίδες είναι μια σημαντική πηγή πρωτεϊνών και μετάλλων. «Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για το σχηματισμό νέων ιστών», δηλώνει η διατροφολόγος. Προσφέρουν αύξηση της ενέργειας, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μείωση του κινδύνου πολλών χρόνιων παθήσεων.
Επιδόρπιο: Βατόμουρα
Αν και υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές για επιδόρπιο μετά το βραδινό γεύμα, όπως το γιαούρτι, η Barrous συνιστά τα βατόμουρα καθώς είναι το φρούτο με τον χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
Επιπλέον, τα βατόμουρα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και κάλιο και κάνουν καλό στο δέρμα λόγω του αντιοξειδωτικού τους φορτίου. «Ακόμα και τα κατεψυγμένα βατόμουρα μπορούν να καταναλωθούν προσφέροντας τα ίδια θρεπτικά συστατικά».