Τι τρώει μια διαιτολόγος στο γραφείο -5 γρήγορα γεύματα που θα σας κρατήσουν χορτάτους και σε τέλεια φόρμα
Η καθημερινή προετοιμασία των γευμάτων του γραφείου αποτελεί σίγουρα «μπελά» μια διατολόγος όμως έρχεται να δώσει τις τέλειες λύσεις για γεύματα τα οποία, αφενός είναι υγιεινά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αφετέρου γίνονται γρήγορα, σε μόλις 10 λεπτά.
Η Lucy Jones, διαιτολόγος και επικεφαλής κλινική διευθύντρια διαχείρισης βάρους του NHS, Oviva, αποκάλυψε στη The Sun τα αγαπημένα της γεύματα για το γραφείο, εύκολα και γρήγορα, ιδανικά, τόσο για να παραμείνετε χορτάτοι, όσο και για να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή.
Η Lucy λέει: «Όταν δεν έχετε πολύ χρόνο είτε το βράδυείτε το πρωί, η προετοιμασία ενός 10λεπτου γεύματος είναι σωτήριο» επομένως, η δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε το lunch box σας σε αυτή την περίπτωση δεν ευσταθεί.
Είτε θέλετε γεύματα με πρωτεΐνη, κρέας, είτε με περισσότερες φυτικές ίνες, η Lucy δίνει τη λύση για όλους.
10λεπτα γεύματα γεμάτα πρωτεΐνη για το γραφείο
«Στρώνουμε χούμους και λαχανικά, όπως φέτες αγγουριού, φέτες ντομάτας και λωρίδες πιπεριάς, μαζί με θρυμματισμένη φέτα σε μια πίτα ολικής αλέσεως. Ο συνδυασμός ρεβιθιών, λαχανικών και πρωτεΐνης δημιουργεί ένα χορταστικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα.
Αν από την άλλη θέλετε μια επιλογή με κρέας, δοκιμάστε μια σαλάτα, προσθέτοντας κοτόπουλο και σπιτικό ντρέσινγκ - 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι, δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και δύο κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο- με ό, τι και μπαχαρικά σας αρέσουν.
Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ένα μπολ με καστανό ρύζι, κινόα και διάφορα λαχανικά. Το γεύμα αυτό θα σας χορτάσει και θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που θέλετε ενώ αν επιθυμείτε να προσθέσετε πρωτεΐνη χωρίς όμως να προσθέσετε κρέας, τότε τα όσπρια είναι ιδανική επιλογή.
Tip: «Η προσθήκη ενός αβοκάντο είναι πάντα καλή ιδέα, καθώς τα υγιή λίπη ενισχύουν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και τον κορεσμό. Προσθέστε ένα ντρέσινγκ βινεγκρέτ λεμονιού - τρία μέρη λάδι σε ένα μέρος (ξύδι ή λεμόνι). Μια χρήσιμη συμβουλή που δίνει η διαιτολόγος για το ντρέσινγκ είναι το εξής: «Τείνω να κρατάω το dressing σε ξεχωριστό δοχείο και να το προσθέτω όταν βρίσκομαι στο γραφείο, για να μην μουλιάσουν τα υπόλοιπα υλικά».
Αν είστε τύποι της κέτο διατροφής και ψάχνετε γεύματα χαμηλά σε υδατάνθρακες, αλλά υψηλότερες πρωτεΐνες και λίπη, η Lucy επιλέγει μεγάλες σαλάτες με πολλές γαρνιτούρες χαμηλών υδατανθράκων.
«Ξεκινήστε με μια βάση από σπανάκι ή μια ανάμεικτη σακούλα σαλάτας. Στη συνέχεια, προσθέστε πρωτεΐνη από ψητό σολομό. Ανακατέψτε άλλα λαχανικά χαμηλών υδατανθράκων όπως αβοκάντο, ντομάτες, αγγούρι και ραπανάκια.
Το αυγό και οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μια καλή προσθήκη» λέει η διαιτολόγος στη The Sun.
Η Lucy επίσης προτείνει τα γεύματα με φακές, καθώς, όπως λέει, είναι τα αγαπημένα της.
«Η προετοιμασία γευμάτων με φακές είναι ένα από τα αγαπημένα μου μεσημεριανά hacks.
«Οι φακές δημιουργούν οικονομικά γεύματα και είναι γεμάτες φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες για να σας κρατήσουν χορτάτους. Μαγειρέψτε τις φακές στην αρχή της εβδομάδας και στη συνέχεια έχετε μια ευέλικτη πηγή πρωτεΐνης έτοιμη να αναμιχθεί σε σαλάτες, μπολ σιτηρών ή να μπει σε σάντουιτς» λέει.