Πώς να στραγγίξετε τα ζυμαρικά χωρίς σουρωτήρι

Πώς να στραγγίξετε τα ζυμαρικά χωρίς σουρωτήρι

Μπορεί να μην έχεις σουρωτήρι στην κουζίνα σου ή να μην θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να στραγγίξεις τα ζυμαρικά ή τα λαχανικά σου. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το κάνεις, ακόμα και με εργαλεία που έχεις ήδη.

Μάλιστα, ένας συντάκτης φαγητού, ο Rick Martinez, επιβεβαιώνει ότι το σουρωτήρι δεν είναι πραγματικά απαραίτητο – είναι περισσότερο «καλό να το έχεις» παρά «αναγκαίο να το έχεις».

Όταν λοιπόν έρθει η ώρα να βγάλεις τα ζυμαρικά ή τα λαχανικά από τη βράση, αυτές είναι οι επιλογές σου.

Τα μυστικά για τέλεια ζυμαρικά χωρίς σουρωτήρι

Πιρούνι ή τσιμπίδα. Αν έχεις προνοήσει και έχεις τσιμπίδα στην κουζίνα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή για να τραβήξεις τα σπαγγέτι ή άλλα μακριά ζυμαρικά από τη βράση. Αν δεν έχεις τσιμπίδα, ένα πιρούνι κάνει τη δουλειά, αλλά πρέπει να έχεις υπομονή, καθώς θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο για να βγάλεις τα σπαγγέτι από το καυτό νερό.

Κουτάλι. Για μικρότερα ζυμαρικά, φασόλια ή λαχανικά που έχουν βράσει, το κουτάλι είναι η καλύτερη επιλογή. Χρησιμοποίησέ το (το μεγαλύτερο που έχεις), πάρε ό,τι θέλεις και με προσοχή κλίνε το ελαφρώς για να στραγγίξει το νερό. Απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά λειτουργεί.

Κουτάλι με τρύπες. Ιδανική επιλογή, καθώς το κουτάλι με τρύπες είναι σαν μικρό σουρωτήρι! Το νερό στραγγίζει γρήγορα μέσω των τρυπών, κάνοντάς το εύκολο να βγάλεις τα ζυμαρικά ή τα λαχανικά από τη βράση. (Το ίδιο ισχύει και για το σουρωτήρι, αλλά δεν το αναφέρουμε εδώ γιατί είναι ουσιαστικά φορητό σουρωτήρι).

Το καπάκι. Μερικές φορές, το καπάκι της κατσαρόλας μπορεί να κάνει όλη τη δουλειά. Ο Martinez προτείνει να το αφήσεις ελαφρώς στραβό, περίπου ¼ ίντσα. Κράτησέ το με γάντια κουζίνας και φρόντισε να κρατάς την κατσαρόλα μακριά από σένα όταν ρίχνεις το νερό για να αποφύγεις εγκαύματα από τον ατμό. Ρίξε το νερό και άφησε το καπάκι να κρατήσει τα φαγητά σου.