μακαρόνια

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μακαρόνια με αυτό το μυστικό υλικό

Αν αγαπάς τα ζυμαρικά και θέλεις να δώσεις μια νέα διάσταση στις κλασικές συνταγές, τότε αυτή η συνταγή για μακαρόνια με μπλε τυρί είναι ιδανική για εσένα.

Το μπλε τυρί, με την έντονη, χαρακτηριστική γεύση του, προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση στη σάλτσα, η οποία γίνεται πιο κρεμώδης. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη φρεσκάδα των λαχανικών όπως το καρότο και το πράσο, με τον κιμά και το καπνιστό μπέικον, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα.

Η ντομάτα και η κρέμα γάλακτος προσδίδουν βάθος και ισχυροποιούν τη γεύση, ενώ το φρέσκο βασιλικό ολοκληρώνει την αρμονία του πιάτου. Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις τους φίλους και την οικογένειά σου με μια μοναδική, αλλά και εύκολη συνταγή, αυτό το πιάτο σίγουρα θα τους κερδίσει!

Συνταγή για μακαρόνια με μπλε τυρί:

Υλικά:

  • 650 ml ντοματοπελτέ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μακαρόνια
  • 300 γρ. κιμάς
  • 150 γρ. καρότο
  • 150 γρ. πράσο
  • 100 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 75 γρ. μπλε τυρί (όπως γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ)
  • 2 λευκά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Πιπέρι και αλάτι κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το καρότο και το πράσο σε κύβους. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  2. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά και το μπέικον σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και το πράσο και τα σοτάρουμε για ακόμα 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και τα ιταλικά βότανα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά με το καπάκι στην κατσαρόλα.
  5. Τρίβουμε το μπλε τυρί και το προσθέτουμε στη σάλτσα τα τελευταία 5 λεπτά, ανακατεύοντας ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί καλά.
  6. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  7. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε στα πιάτα. Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.