Πώς να φτιάξετε τυρόψωμο στο τηγάνι -Συνταγή με 5 υλικά και σε 10 λεπτά
Ανακαλύψαμε μια συνταγή για ψωμάκια στο τηγάνι που αξίζει να δοκιμάσεις και θα γίνουν το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων.
Το να φτιάχνεις ψωμί είναι μια από τις πιο απολαυστικές μαγειρικές εμπειρίες. Το άρωμα που γεμίζει την κουζίνα θυμίζει αρτοποιείο, ενώ η γεύση του σπιτικού ψωμιού είναι ανεπανάληπτη. Γι’ αυτό, σου προτείνουμε μια από τις πιο εύκολες συνταγές για να ετοιμάσεις αφράτα ψωμάκια με τυρί στο τηγάνι, ακολουθώντας απλά βήματα!
Χωρίς φούρνο και με λίγα υλικά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλους. Το αποτέλεσμα; Ψωμάκια με τραγανή κρούστα, αφράτο εσωτερικό και λαχταριστό, λιωμένο τυρί που ξεχειλίζει.
Ψωμάκια με τυρί στο τηγάνι:
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 ml νερό
- 5 γρ. αλάτι
- 3 γρ. ξηρή μαγιά (ή αντίστοιχη ποσότητα φρέσκιας μαγιάς)
- 8 φέτες τυρί
Ετοιμασία
- Σε ένα μπολ, ρίξε το αλεύρι και κάνε μια λακκούβα στο κέντρο. Πρόσθεσε το χλιαρό νερό και το αλάτι και ανακάτεψε για να διαλυθεί.
- Πρόσθεσε τη μαγιά και ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη ζύμη. Αν χρησιμοποιείς φρέσκια μαγιά, διάλυσέ τη πρώτα στο νερό πριν την προσθέσεις.
- Μετέφερε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική και λεία. Βάλε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκέπασέ τη με μεμβράνη και άφησέ τη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μόλις φουσκώσει, πασπάλισε την επιφάνεια με αλεύρι και τοποθέτησε τη ζύμη πάνω της. Ζύμωσέ τη ελαφρώς για να φύγει ο αέρας και κόψε την σε 4 ίσα μέρη.
- Άνοιξε κάθε κομμάτι σε λεπτή ζύμη και βάλε στο κέντρο δύο φέτες τυρί. Κλείσε καλά τις άκρες, ώστε το τυρί να μείνει μέσα.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τα ψωμάκια για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, σκεπάζοντας το τηγάνι ώστε ο ατμός να βοηθήσει στο ψήσιμο.
- Μπορείς επίσης να προσθέσεις επιπλέον υλικά μέσα στα ψωμάκια, όπως ροκφόρ, καραμελωμένα κρεμμύδια, ζαμπόν, μπέικον ή σαλάμι.
Έτοιμα! Σέρβιρέ τα ως ορεκτικό, σε έναν μεζέ ή ως συνοδευτικό για κυρίως πιάτα, όπως μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας.