Συνταγή για κρέας

Ο Νίκος Καραθάνος μάς δίνει συνταγή για κατσικάκι με κριθαράκι, ντομάτα, ελιά και φέτα για το πασχαλινό τραπέζι

Ο βραβευμένος σεφ Νίκος Καραθάνος μάς δίνει συνταγή για κατσικάκι με κριθαράκι, ντομάτα,ελιά και φέτα για το πασχαλινό τραπέζι.

Ο Νίκος Καραθάνος αγαπάει την ελληνική κουζίνα και τα πιάτα του, αν και με σύγχρονες τεχνικές θυμίζουν το φαγάκι που τρώγαμε στο σπίτι μας. Είναι ο νεότερας Έλληνας σεφ που πήρε αστέρι Michelin, σε ηλικία μόλις 27 ετών, και μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται δημιουργώντας πιάτα που βγάζουν συναισθήματα.

Το «Ateno», με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, που έχει μενού για κάθε ώρα της ημέρας, είναι το επαγγελματικό του σπίτι.

Νίκος Καραθάνος σεφ συνταγή

Ο Νίκος Καραθάνος δίνει στο Bovary συνταγή για κατσικάκι ή αρνάκι με κριθαράκι, ντομάτα, ελιά και φέτα -υλικά της Μεσογείου - για να ετοιμάσετε στο πασχαλινό τραπέζι.

Υλικά

4 κιλά κρέας κατσικάκι ή αρνί

αλάτι

πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο

1-2 ποτήρια νερό

ρίγανη

λίγο χυμό λεμόνι

μουστάρδα

Εκτέλεση

Πλένουμε και τοποθετούμε το κατσικάκι στη γάστρα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε διασκορπισμένα το σκόρδο σε φέτες και τα φύλλα δάφνης.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε πολύ καλά το χυμό λεμονιού,τη μουστάρδα,το ελαιόλαδο και το ρίγανη Και περιχύνουμε το κρέας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 2 ώρες.

Για το κριθαράκι θα χρειαστούμε:

500 γρ. κριθαράκι

4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους

1 κρεμμύδι μεγάλο

1 σκελίδα σκόρδο

2 γρ. θυμάρι

Μισό κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

80 γρ. ελιές

200 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ μεσαίου μεγέθους και το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες. Σπάμε το σκόρδο και βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά αφήνουμε την σάλτσα για 20 λεπτά σιγά-σιγά να μαγειρευτεί.

Μόλις είναι έτοιμη, παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε το κριθαράκι, το σοτάρουμε λίγο και το σβήνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από λαχανικά.

Την τελευταία στιγμή βάζουμε την φέτα και την ελιά και ανακατεύουμε καλά.