5 μαγαζιά για brunch για τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου

5 μαγαζιά για brunch για τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου

Η ιδέα του κυριακάτικου brunch ανέκαθεν αποτελούσε ιδανική έξοδο με την παρέα, από τη στιγμή που το βράδυ του Σαββάτου δεν παρτάρουμε σε κάποιο στέκι της πόλης.

Ευτυχώς, η πόλη βρίθει καταστημάτων που προσφέρουν λαχταριστό brunch, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές γεύμα, έχοντας μάλιστα και δικά του πιάτα, κατάλληλα για εκείνη την ώρα.

Η μίνι ιστορία του brunch

Πριν μοιραστώ αγαπημένα στέκια της πόλης, ας γυρίσουμε στο 1895 όταν φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η λέξη brunch από τον Γκάι Μπέρινγκερ. Ο Βρετανός συγγραφέας έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Brunch: A Plea» στο Hunter’s Weekly, στο οποίο αναφερόταν σε ένα κυριακάτικο γεύμα πιο ελαφρύ από το μεσημεριανό.

«Το brunch είναι χαρούμενο, κοινωνικό και ξεσηκωτικό», φέρεται να έγραψε ο Μπέρινγκερ. «Είναι συναρπαστικό για συζήτηση. Σας βάζει σε καλή διάθεση, σας κάνει να είστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας και τους συνανθρώπους σας, διώχνει τις έγνοιες της εβδομάδας».

Και είχε δίκιο. Το brunch αποτελεί μια ευκαιρία σμιξίματος με τους φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, όπου γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο πλούσια πιάτα, συζητάμε, μοιραζόμαστε σκέψεις και ξεκινάμε με μια γλυκιά ανάμνηση την εβδομάδα.

Το περιοδικό Punch πήρε το άρθρο του το 1896 και η ιδέα άρχισε να διαδίδεται, φτάνοντας μέχρι τις ΗΠΑ. Αρχικά, φέρεται να αφορούσε μόνο την ελίτ και ξενοδοχεία να σέρβιραν στρείδια και χαβιάρι, ωστόσο, πέρασε και στη μεσαία τάξη, με το τηγανητό μπέικον, τα ντόνατς και τα αρτοσκευάσματα συνοδεία χυμού πορτοκαλιού και καφέ, να απολαμβάνονται στο σπίτι.

Τα χρόνια πέρασαν και το brunch, πλέον, έχει καθιερωθεί ως τη συνήθεια του σαββατοκύριακου. Έτσι, λοιπόν, βρήκαμε τα καλύτερα brunch της πόλης ώστε το φθινόπωρο να είναι κυλήσει νόστιμα.

Hippy Hippo

Ανεβαίνοντας στην οδό Ζίννη και αφήνοντας πίσω το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη γωνία το πεζοδρόμιο είναι γεμάτο κόσμο. Το Hippy Hippo είναι ένα new age all day spot, ξεχωριστό και πολύχρωμο. Η διακόσμηση είναι urban με neon να φωτίζουν τον χώρο, χαρίζοντας και άλλο χρώμα στο Κουκάκι.

Το μενού είναι κλασσικό, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, αλλά οι συνδυασμοί είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά και ενθουσιάζουν τους θαμώνες, οι οποίοι δεν σταματούν να πηγαίνουν στο Hippy Hippo.

Η ομελέτα με μοτσαρέλα, τσένταρ και χοιρομέρι αποτέλει σίγουρη επιλογή, ενώ το κοτόπουλο στο katsu sando είναι τόσο crispy και τόσο ζουμερό που θα θέλατε να φάτε κι άλλο. Και επειδή το brunch ολοκληρώνεται με γλυκό το burnt cheesecake είναι μονόδρομος.

Αναστασίου Ζίννη 37, Κουκάκι

Peggy Sue

Στα σύνορα Νέας Σμύρνης και Νέου Κόσμου, τις Κυριακές κόσμος σχηματίζει ουρά προκειμένου να κάτσει σε ένα από τα τραπέζια του Peggy Sue, το οποίο πήρε το όνομά του από το εμβληματικό rock & roll κομμάτι του Μπάντι Χόλι.

Το μικρό μαγαζί έχει στήσει τα τραπέζια στο πεζοδρόμιο, σερβίροντας brunch που πέρυσι συζητούσαν τα social media. Αν σκρολάρετε θα έχετε πετύχει το διάσημα Jenga. Πρόκειται για αυγόφετες με κανέλα και ζάχαρη, που τοποθετούνται όπως το παιχνίδι και συνοδεύονται με λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος και μπισκότο lotus.

Φυσικά, από το μενού δεν λείπουν πιάτα όπως αυγά με αβοκάντο, ομελέτες, bagel με σολομό αλλά και vegan.

Σπαθάρη 2, Νέα Σμύρνη

Natu

Το brunch αναμφισβήτητα είναι μια υπέροχη ιδέα στο Natu, καθώς μοιάζει να απολαμβάνεται το γεύμα σας στον παράδεισo. Το όνομα, άλλωστε, δεν είναι τυχαίο καθώς εμπνεύστηκε από τη λέξη «natura» (φύση).

Φωλιασμένο στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Natu προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Το μενού του brunch μετρημένο, με τις επιλογές να είναι μία και μία. Τα βιολογικά αβγά shakshuka σε μαντέμι, σκέτη απόλαυση, ενώ το χειροποίητο κρουασάν που γεμίζει με κρέμα από φυστίκι Αιγίνης, βουτηγμένο σε μαύρη σοκολάτα ενθουσιάζει σε κάθε μπουκιά.

Λεβίδου 13, Κηφισιά

Moorings

Κατηφορίζοντας προς τα νότια, επιλέγουμε το Moorings ένα από πιο εμβληματικά all day bar της περιοχής. Η αναζωογονητική αίσθηση που προσφέρει η θάλασσα δημιουργεί ένα χαλαρωτικό σκηνικό, ακαταμάχητο για τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου.

Οι επιλογές του brunch είναι πολύ κλασσικές και στο μενού συμπεριλαμβάνονται αυγά σε κάθε λογής παρασκευής, τηγανητά, ποσέ, σκραμπλ και ομελέτα, προσθέτοντας ό,τι επιθυμείτε. Το κλαμπ σάντουιτς κοτόπουλο παραμένει ένα λατρεμένο πιάτο.

Το brunch κλείνει με ένα φραουλένιο cheesecake με λευκή σοκολάτα και πικάντικη «σούπα» φράουλας.

Μαρίνα Βουλιαγμένης

Morning Sweetie

Το όνομα του καφέ προϊδεάζει για το τι ακριβώς συναντούν όσοι περνούν την πόρτα του Morning Sweetie: Όμορφες καλημέρες. Αυτές οι δύο λέξεις φέρνουν στο μυαλό αρωματικό καφέ και cookies για να ξεκινήσει η ημέρα.

Εδώ, όλα όσα παρασκευάζονται έχουν ως βάση εποχικά προϊόντα και υλικά δίχως πρόσθετα ή τεχνητά και ανταποκρίνονται σε όλες τις διατροφικές συνήθειες.

Το banana bread μοσχοβολά, ενώ το μαλακό cookie με το φυστικοβούτυρο και τη σοκολάτα είναι όσο νόστιμο ακούγεται. Το μενού ανανεώνεται βάσει της εποχικότητας των πρώτων υλών, όποτε κάθε φορά υπάρχει και μία έκπληξη.

Ζακύνθου 13, Κυψέλη