Λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο -Η συνταγή που γίνεται στο πι και φι

Λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο -Η συνταγή που γίνεται στο πι και φι

Αν η Τσικνοπέμπτη σας βρήκε χωρίς να έχετε προνοήσει για το φαγητό ή αν θέλετε να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο και νόστιμο, έχουμε την ιδανική συνταγή για εσάς. Οι λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είναι η τέλεια λύση για μια γιορτινή μέρα με ελάχιστο κόπο και τέλειο αποτέλεσμα.

Με λίγα υλικά και ακόμα λιγότερο χρόνο, θα απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συνταγή για λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Υλικά:

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό ή ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη (αν χρησιμοποιείτε).
  • Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το μείγμα λεμονιού και σκόρδου.
  • Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό κοτόπουλου γύρω από τις μπριζόλες για να μην στεγνώσουν.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, γυρίζοντας τις μπριζόλες στη μέση του χρόνου, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά.
  • Σερβίρουμε τις μπριζόλες με το ζουμερό λεμονάτο ζωμό από το ταψί.