Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες -Μια παραδοσιακή συνταγή για άρωμα και γεύση στο τραπέζι

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες -Μια παραδοσιακή συνταγή για άρωμα και γεύση στο τραπέζι

Αναζητάτε μια γευστική και αχνιστή συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας; Το κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες είναι το τέλειο πιάτο για να απολαύσετε μια παραδοσιακή, γεμάτη γεύση εμπειρία. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του κοτόπουλου με την αρωματική σάλτσα ντομάτας και τις μαλακές χυλοπίτες, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά για το κοτόπουλο κοκκινιστό:

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες, τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (προαιρετικό)
  • 1 ποτήρι νερό

Υλικά για τις χυλοπίτες:

  • 500 γρ. χυλοπίτες (ή η ποσότητα που επιθυμείτε)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι (για το νερό βρασμού)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία κοτόπουλου: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.
  2. Προετοιμασία σάλτσας: Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσή απόχρωση. Στη συνέχεια, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε το κόκκινο κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και το νερό. Ανακατέψτε καλά.
  3. Μαγείρεμα κοτόπουλου: Επιστρέψτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και σιγοβράστε για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και η σάλτσα να πήξει ελαφρώς. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να διατηρήσετε τη σάλτσα υγρή.
  4. Εν τω μεταξύ, βράστε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες, στραγγίστε τις και ανακατέψτε τις με το βούτυρο για επιπλέον γεύση.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το κοτόπουλο κοκκινιστό πάνω από τις χυλοπίτες και ρίξτε από πάνω την πλούσια σάλτσα ντομάτας με το κοτόπουλο. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε το πιάτο σας με αγαπημένα άτομα γύρω από το τραπέζι.

Ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση που φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο με έναν σύγχρονο τρόπο.