Χονολουλού, Νέα Σμύρνη

Χονολουλού: Το εστιατόριο που μας θυμίζει ότι η Νέα Σμύρνη δεν είναι μόνο η πλατεία

Λίγους δρόμους μακριά από την πλατεία Νέας Σμύρνης, εκτός πιάτσας που λένε, το εστιατόριο Χονολουλού έχει δημιουργήσει τον δικό του κόσμο.

Στη γωνιά Αιγαίου και Κυζίκου, τα τζαμένια παράθυρα μιας τυπικής μονοκατοικίας φωτίζουν ζεστά, καλωσορίζοντας τους θαμώνες. Η πόρτα ανοίγει και στα δεξιά ένα αντικέ σύνθετο με καθρέπτες, ποτά και καράφες, τραβά για δευτερόλεπτα το βλέμμα. Περνώντας στη σάλα το κλασσικό μωσαικό δένει με τα ξύλινα τραπέζια και τις καρέκλες. Ένα φωτιστικό με κρόσσια κρέμεται πιο κει, ενώ κάδρα κοσμούν τους τοίχους. Η Μάγια Αγγέλου χαμογελά , ενώ ο Μπαρτ των Simpsons μοιάζει να έχει κάνει κάποια σκανταλιά. Ρέτρο vibes διαπερνούν τον χώρο, δημιουργώντας μια νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Στο πεζοδρόμιο, το σκηνικό είναι πιο απλό με ξύλινα τραπέζια και μεταλλικές καρέκλες, ενώ φωτάκια στολίζουν τα δένδρα.

Η παρέα βρέθηκε στην Χονολουλού ένα βράδυ, όπου τα πρώτα κρύα είχαν ξεκινήσει και το μπουφάν ήταν απαραίτητο. Τη στιγμή της κράτησης, μας είχαν ενημερώσει ότι το τραπέζι θα είναι στον εξωτερικό χώρο και ότι διατίθενται σόμπες. Η αλήθεια είναι ότι τα θερμαντικά σώματα θα μπορούσαν να είναι πιο στρατηγικά τοποθετημένα ώστε να δημιουργούν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα, καθώς το κρύο ήταν τσουχτερό.

Η ώρα του φαγητού

Ο κατάλογος έρχεται με ένα βασικό μενού και τα πιάτα ημέρας. Το βράδυ της Παρασκευής, όταν και βρεθήκαμε στη Χονολουλού, σερβίρονταν μεταξύ άλλων πατάτες αυγά με στακοβούτυρο, οσομπούκο που έλιωνε στο στόμα με χυλοπιτάκι, κόκκορα χωριάτικο με μακαρούνες και ξινομυζήθρα Κρήτης και picanha black angus με πατάτες ντόμινο.

Στο βασικό μενού υπάρχουν πέντε σαλάτες, μια ντουζίνα ορεκτικά και δέκα κυρίως πιάτα. Δεν υπάρχει κάποια κουζίνα ως αναφορά και τα πιάτα εμπνέονται και βασίζονται στις πρώτες ύλες που προμηθεύονται από μικρούς παραγωγούς. Τα υλικά φτάνουν στην κουζίνα και συνδυάζονται με γνώμονα τη γεύση. Η εποχικότητα, άλλωστε, αποτελεί στοιχείο της φιλοσοφίας της Χονουλουλού και όλα κινούνται βάσει αυτής.

Ανάμεσα στα ορεκτικά θα βρείτε ιδιαίτερο συκώτι ρακόμελο, ρουμελιώτικο λουκάνικο το οποίο συνοδεύεται από ένα γλυκοπικάντικο λάχανο και πολύ νόστιμα και μοσχοβολιστά spring rolls μουσακά με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας στο πλάι.

Τα κυρίως πιάτα συμπεριλαμβάνουν θαλασσινά αλλά και κρέας, ικανοποιώντας κάθε γούστο. Από τη μία χταπόδι με πουρέ γιαχνί και ψητός τόνος με σπανάκι και γκρέιπφρουτ και από την άλλη τρυφερό κοτόπουλο κοντοσούβλι και βουβαλίσιο μπιφτέκι με σπαστή πατάτα.

Η μοσχαρίσια ταλιάτα, πάντως, ψήνεται στα γούστα σας και στο medium rare ήταν σκέτο λουκούμι με τα ζουμάκια και το ορυκτό αλάτι να απογειώνει το ήδη νόστιμο κρέας.

Τα πιάτα μπορούν να μπουν στη μέση ή ο καθένας να απολαύσει το δικό του. Βέβαια, η λογική της μέσης δίνει την ευκαιρία για περισσότερες γεύσεις.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια γεμάτη γεύση παγωμένη μπύρα. Άλλωστε, η Χονουλού συστήνεται ως ζυθεστιατόριο. Στον κατάλογο θα βρείτε 15 μπύρες που σίγουρα καλύπτουν όλα τα γούστα. Draft και μπουκάλια από ελληνικές ζυθοποιίες.

Πού: Αιγαίου και Κυζίκου, Νέα Σμύρνη