Manári: Η νέα ταβέρνα του Άρη Βεζενέ που σερβίρει αυθεντικά και τίμια παϊδάκια
«Καλή σου όρεξη μανάρι μου». Αντικρίζοντας αυτή την ευχή στο πιάτο, ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπο και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι «παίζει» εδώ.
Η ταβέρνα «Manári» -αν μη τι άλλο ευφάνταστο- άνοιξε προ ημέρων και ήδη έχει δημιουργήσει έναν πανικό γύρω από το όνομά της. Ο Άρης Βεζενές μαζί με τον Λέλο Γεωργόπουλο και τον Σωκράτη Τούλια εμπνεύστηκαν από το παρελθόν και δημιούργησαν μια κλασσική κρεατοταβέρνα. Θα αναρωτιέστε, βέβαια, τι έκπληξη σας περιμένει καθώς πολλές από τις ταβέρνες του σήμερα παίζουν με τις γεύσεις και προσφέρουν πειραγμένες συνταγές.
Εδώ, όμως, όλα είναι «κανονικά ταβερνίσια» και αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι η εξαιρετική ποιότητα που θεωρείται αναμφισβήτη αν αναλογιστείς τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το Manári, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι ποτέ δεν αφήνουν κάτι στην τύχη.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν: All time classic ξεκίνημα με ψωμί ψημένο στα κάρβουνα με λάδι και ρίγανη, πατάτες τηγανητές και τηγανητά κολοκυθάκια τραγανά, χωρίς να «βγάζουν» λαδίλα και τζατζίκι τόσο όσο, ώστε να βουτήξετε με πάθος ό,τι σας κάνει κέφι.
Από το τραπέζι δεν μπορούν να λείψουν η κεφαλονίτικη πίτα με τα κομμάτια κρέας που λιώνουν αλλά και η λιγκουινάδα την οποία θα λατρέψετε λόγω της νοστιμιάς, καθώς βράζετε σε ζωμό κρέατος –σερβίρεται ορφανή.
Τα αρνίσια νεφρά αποτελούν μεζέ για μερακλήδες, ενώ το πεντανόστιμο κεμπάπ έρχεται μυρωδάτο και αφράτο.
Αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής, ωστόσο, στο Manári είναι τα παϊδάκια του. Η πιατέλα έρχεται και το παϊδάκι μοιάζει έτσι όπως το έχετε στο μυαλό σας: τρυφερό κρέας με λιπάκι, αυθεντικό και τίμιο. Μην ντραπείτε, πιάστε το στο χέρι και απολαύστε το. Το μενού περιλαμβάνει αρνίσια, παϊδάκια από πρόβατο και κοτόπουλο.
Το γνήσιο κρεατοφαγικό γεύμα, κλείνει με τσουρέκι, με φιστίκι Αιγίνης και παγωτό από γάλα, αλλά και νόστιμα, γευστικά σορμπέ.
Όλη αυτή η γευστική εμπειρία, συμπληρώνεται με την ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα του χώρου. Μωσαϊκό, με ξύλινες καρέκλες και τραπέζια που ντύνονται με κατάλευκα τραπεζομάντηλα, ξυσμένοι τοίχοι με φωτογραφίες που μας θυμίζουν τις ρίζες μας, κεριά και εικόνες, δημιουργούν ένα ντεκόρ λιτής γοητείας.
Το «Manári» φαίνεται ότι αποτελεί το νέο σποτ της Αθήνας και κερδίζει τους θαμώνες του, οι οποίοι περιμένουν να βρεθούν, ξανά, στα τραπέζια του.
Πού: Πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, τηλ. 2152153804