Γιαουρτογλυκό

Δροσερό και ελαφρύ -Συνταγή για γιαουρτογλυκό με 3 υλικά και ντελικάτη γεύση

Αυτή η συνταγή για ένα απολαυστικό, αλλά ελαφρύ επιδόρπιο με γιαούρτι και κουβερτούρα έρχεται να αποδείξει πως μπορείς να απολαύσεις έναν υπέροχο γλυκό χωρίς τύψεις.

Αντικαθιστώντας την παραδοσιακή κρέμα με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και επιλέγοντας σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, δημιουργείται ένας συνδυασμός γεύσεων που ικανοποιεί τις λιγούρες χωρίς να παραβιάζει τις αρχές της υγιεινής διατροφής.

Τα μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη προσφέρουν την τραγανή βάση που απαιτεί κάθε γλυκό, ενώ η γλυκιά, βελούδινη κουβερτούρα δένει υπέροχα με το φρέσκο γιαούρτι. Με λίγα μόνο υλικά, αυτή η συνταγή από το Cookpad είναι εύκολη στην εκτέλεση και το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας. Ιδανική για κάθε περίσταση, από ένα απογευματινό σνακ μέχρι ένα γλυκό που θα συνοδεύσει τη βραδιά σας, προσφέροντας μια γεύση γλυκιά, αλλά και ελαφριά.

Συνταγή για γιουρτογλυκό με τρία υλικά:

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 κουβερτούρες
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη

Θρυμματίζουμε σε κομμάτια με τα χέρια σε κάθε μπολάκι από 1 1/2 μπισκότο.

Στη συνέχεια θα προσθέσουμε από 2 κ\σ γιαούρτι. Θα το απλώσουμ ομοιόμορφα.

Θα λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και θα την προσθέσουμε πάνω από το γιαούρτι πάλι απλώνοντας ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε και λίγο τριμμένο μπισκότο πάνω από την κουβερτούρα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα είναι έτοιμο!