Πασχαλινά κουλουράκια: Εύκολη συνταγή για να γεμίσει το σπίτι αρώματα
Το Πάσχα είναι η ιδανική αφορμή για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα, είτε με τα παιδιά είτε με αγαπημένους φίλους, ζυμώνοντας τα πιο αρωματικά κουλουράκια της χρονιάς.
Πέρα από την ατμόσφαιρα που θα πλημμυρίσει το σπίτι με ευωδιές βανίλιας και βουτύρου, η γεύση θα σας ανταμείψει με το παραπάνω -γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν νοείται.
Η συνταγή που ακολουθεί προέρχεται από το Mama Peinao και είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται κανείς: εύκολη, γρήγορη και απόλυτα επιτυχημένη.
Με απλά υλικά, αυτά τα κουλουράκια γίνονται τραγανά απ’ έξω και απαλά μέσα, ενώ γεμίζουν το σπίτι με άρωμα πορτοκαλιού. Είναι ιδανικά τόσο για τον πρωινό καφέ όσο και για το πασχαλινό τραπέζι.
Τέλος, η συνταγή δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές ή εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γρ. πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα, ένα αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα ή με το φτερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ το μείγμα για να μη σκληρύνει η ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Αφού κρυώσει, την χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινάμε το πλάσιμο. Ρολάρουμε τη ζύμη στον πάγκο, μέχρι να έχουμε μακρόστενα κορδόνια. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Είναι σημαντικό όλα τα σχήματα να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού για να γυαλίσουν.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο και λαμπερό χρώμα.